U subotu ćemo imati gradski derbi i u futsalu. U dvorani Peki na Palama snage će odmjeriti KMF Jahorina i KMF Tango u okviru drugog kola Druge lige Republike Srpske, grupa Jug.

Jahorina je prvenstvo otvorila na najbolji mogući način, pobjedom na gostovanju u Trebinju protiv Akademca 4:1. Na okupu je gotovo cijela ekipa iz prethodne sezone, osim Kneževića koji je prešao u Leotar. Cilj Jahorine je što brži povratak u prvoligaško društvo pa preuzimaju ulogu favorita na svom parketu protiv Tanga. Na golu ekipe sa Pala je i Ristivojević sa 36 dana staža u Tangu u pripremnom periodu pa će biti zanimljivo vidjeti koliki će biti motivisan protiv bivših kolega.

Tango je u prvom kolu igrao u novoj sportskoj dvorani gdje se preselio iz Vojkovića. Protiv Kalinovika, tradicionalno, odigrao neriješeno 2:2. Nisu crveno-bijeli iskoristili svoje šanse i pokleknuli 44 sekunde prije kraja. Možemo ovo smatrati kao kiks ekipe Mirka Čampare na otvaranju sezone. U tim se vraća Nemanja Pušara koji će svakako pojačati opcije u napadu. Prošle sezone Tango je iznenadio Jahorinu u Kupu i slavio 8:3. Priželjkuju da to ponove.

Jahorina – Tango, subota 19:00