Danas je u press sali nove sportske dvorane održana konferencija za novinare povodom organizacije Božićnog turnira u futsalu „Istočno Novo Sarajevo 2022“.

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić, govorio je o ciljevima turnira:

„Želimo da nastavimo tradiciju božićnog turnira koji je bio reprezentativni sportski događaj u našoj opštini i gradu i koji je privlačio najkvalitetnije ekipe iz regiona. Turnir će se organizovati u sklopu manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu” i trajaće u periodu od 27. decembra 2022. do 13. januara 2023. godine”.

Za direktora turnira imenovan je Mirko Čampara, poznato ime BH futsala:

„Trudićemo se da okupimo najbolje futsal igrače, ne samo iz Bosne i Hercegovine već i iz zemalja u okruženju. Nagradni fond od 15500 konvertibilnih maraka je primamljiva ponuda za 32 ekipe koje želimo privući. Akcenat će biti na besprijekornoj organizaciji i kvalitetnim sudijama koji će svim ekipama pružiti ravnopravne uslove”.

Turnir će se igrati u novoj sportskoj dvorani, a pored pokrovitelja turnira, Opštine Istočno Novo Sarajevo, u organizaciji će učestvovati i Područni fudbalski savez Sarajevsko-romanijske regije.