Subotnje popodne podarilo nam je izuzetno zanimljivu i napetu utakmicu. U četvrtom kolu Druge košarkaške lige Republike Srpske, grupa Istok. Sastali su se razvojni tim Slavije i OKK Gacko, a pobjedu odnose gosti poslije velike drame u finišu koja je meč odvela u produžetak. Aleksa Vujić omogućio je gostima dodatnih pet minuta, a onda potpuno eksplodirao i svom timu donio trijumf.

OKK Slavija 2 – OKK Gacko 91:103

(19:17, 23:24, 18:14, 22:27, 9:21)

Domaći su nastupili sa veoma mladom ekipom pojačanom trojicom prvotimaca (Pejičić, Sikiraš, Obrenović), dok je za goste igrao nekadašnji član Slavije, Aleksandar Tunguz.

Aleksandar Tunguz

Veći dio meča protekao je u egalu, Slavija je održavala minimalnu prednost do polovine treće četvrtine kada Gacko dolazi do izjednačenja (69:69). Bljesnuo je tada Matija Obrenović i sam donio Slaviji najveću prednost na meču od +9 (79:70). Činilo se da je meč riješen ali gosti smanjuju zaostatak na tri poena.

Pet sekundi prije kraja Pejičić pravi prekršaj na šutu za tri poena i nudi priliku Aleksi Vujiću da sa slobodnih bacanja izjednači. Vujić je do tada bio prilično nesiguran sa linije ali u najvažnijem trenutku bio je smiren i odveo utakmicu u produžetak.

I nije stao tu. Vujić je nošen samopuzdanjem potpuno eksplodirao u dodatnom vremenu i pogađao bukvalno sve, od toga četiri trojke, za pobjedu Gacka.

Slavija posije tri odigrana meča ima skor 1-3, dok je Gačanima ovo prva pobjeda iz dva meča.

Slavija: Vuković, Motika, Senić, Pejičić, Sikiraš, Obrenović, Janjić, Trifković, Grgić, Šaraba, Šobot

Gacko: Beatović, Starović, Milčević, Koprivica, Grčić, Tunguz, Govedarica, Rajković, Adžić, Guzina, Vuković, Vujić