Večeras smo ispratili pobjedu košarkaša Slavije protiv Posušja, sasvim zasluženu i uz borbenost koja je nekada krasila naš tim. Ne možemo se oteti utisku i da su najjače ovacije dobili momci koji su ne tako davno bili miljenici našeg grada, Elez i Njegovanović. Bili su dio ekipe koja je srcem igrala utakmice i u play offu Prve lige i koja je bila ravnopravan protivnik višestruko skupljoj ekipi Budućnosti.

Danas je to sasvim druga priča. Skroman broj navijača na tribinama, mijenjaju se „pojačanja” i treneri, slavimo pobjedu protiv Posušja kao da smo skinuli skalp Realu na primjer. Možda i najveće uzbuđenje je gledati svitu oko predsjednika Ćosića, žestoka je borba ko će sjesti bliže njemu. Za to vrijeme Amerikanci u nebesko plavom dresu i dalje misle kako smo mi zadivljeni njihovim neumornim pokušajima da zakucaju.

Uprava eksperimentiše sa trenerima, od mlađanog Petrića do kalinovačkog zeta koji je, kao sam reče, sentimentalno vezan za ove krajeve zbog tazbine pa je preuzeo Slaviju. Za to vrijeme Aleksandar Damjanović radi u sarajevskoj Bosni. Dobro, ipak smo mi veći klub. Nismo baš bili prvaci Evrope ali jesmo ostvarili „najveći uspjeh” ušavši u Prvenstvo Bosne i Hercegovine administrativnim putem.

Od igrača koje smo bodrili i sa kojima smo bili prijatelji, Macan i Neven Damjanović su u Rogatici kod ekscentričnog predsjednika Rackovića, Bojović je u Kolubari iz Lazarevca, Tunguz je u Gacku, Rebić u Jahorini. Luka Damjanović se oporavlja od povrede, Šehovac je batalio košarku…

Jedini koji ima zagrantovanu minutažu u sadašnjem timu je kapiten Darko Damjanović, Elez i Njegovanović tu i tamo dobiju minute, Krunić sve manje, Pejičiću sekunde. Nema ni medicinara Bozala.

E sada, da li je bilo bolje zadržati sve ove momke i dati im pristojnu platu, i imati ekipu koja će ostaviti srce na terenu i zagrantovano privući publiku? Po cijenu borbe za opstanak. Ah da, i sada se borimo. Kažu ljudi koji znaju mnogo o košarci da su na ovaj tim sa fotografije bila dovoljna dva pojačanja da bi se moglo gurati, bar ovoliko kao sada. Jedino ako cilj nije ABA liga.