Proteklog vikenda omladinske selekcije FK Slavija igrale su kontrolne mečeve u sklopu priprema, što je bio povod da razgovaramo sa koordinatorom omladinskog pogona Sokolova, Bojanom Kuljaninom.

Nakon dvije uvodne sedmice i kombinovanog rada u SC La Bombonera i SC Slavija, krenuli smo u trenažni proces. Napravili smo odgovarajuće periodizacije za svaku selekciju i u dogovoru sa trenerima plan priprema i aktivnosti. Mogu reći da imamo sjajnu saradnju unutar kluba, od sportskog direktora, šefa stručnog staba, sekretara , trenera… Dosta smo napredovali u pogledu organizacije i tu sam stvarno zadovoljan” kaže Kuljanin.

Svjestan je da se igrački kadar mora širiti

Aktivni smo na popunjavanju svih selekcija i dovođenju pojačanja. Za sada u svakoj selekciji imamo po minimum jedno pojačanje a i dalje cemo nastaviti da jačamo omladinski kadar“.

Pripreme su „izmakle” ove godine

Trenutno nam je propao odlazak na pripreme jer nam nisu odgovarali ponuđeni termini i smještajni kapaciteti u određenim destinacijama, ali nam vrijeme trenutno ide na ruku i imamo odlične uslove za rad. U sklopu aktivnosti i pripremnih utakmica, ukoliko nam vrijeme bude otežavajuće, pokušaćemo da organizujemo utakmice i iskoristimo da odemo negdje na toplije destinacije“.

Utakmice su prilike da se vidi dokle se stiglo sa radom.

Trenutno nam je u fokusu da što više pripremnih utakmica odigramo sa premijerligaškim ekipama kako bi sto više napredovali i vidjeli gdje smo i šta smo. Proteklog vikenda ugostili smo ekipu Slobode iz Tuzle, gdje su naši kadeti ostvarili pobjedu (1:0, Novak Kokot) i odigrali odličnu utakmicu. Juniori su rezultatski podbacili (1:6, strijelac za Slaviju Vasilije Elez), mada smo prvo poluvrijeme bili i više nego konkurentni. Drugo smo podbacili jer imamo određen problem sa širinom kadra. Sloboda je igrala faktički sa dva tima i bila je velika razlika u svježini tokom drugog poluvremena. Ali sve u svemu treneri su zadovoljni i vidjeli su da ne zaostajemo puno kvalitetom“.

Ugovoreni su novi mečevi

Narednog vikenda ćemo odmjeriti snage sa ekipama Željeznicara koji takođe nastupaju u Premijer ligi. .Imamo zanimljivu selekciju 2010 godišta, koje je uz Akademiju Sarajevo jedna od najboljih ekipa u svojoj generaciji. Takođe imamo dosta dječaka pojedinaca koji su interesantni i u drugim selekcijama, u fokusu nam i biće budućnost našeg kluba“, zaključuje raport koordinator.