Sinoćnja javna opomena Slaviši Andriću na zvaničnoj klupskoj stranici Fudbalskog kluba Famos, djelovala je kao profesionalni i transparentni način djelovanja kluba iz Vojkovića. Na stranu to što je pozadina svega toga inspirisana nekim ličnim ratovima članova uprave i sankcionisanog trenera omladinskog pogona, pomislili bi kako se Vojkovići otvaraju ka svijetu medija.

Uzori

Istovremeno, u seniorskom timu sindrom „Bojer – Dajer” uzima maha i unutrašnji sukobi postaju tradicija koja se gura pod tepih. Na nedavno odigranoj pripremnoj utakmici Famosa i Sutjeske, umalo da Ognjen Stjepanović linčuje saigrača Draška Kuljanina. Pred očima iznenađene publike srećom je spriječen veći incident (tačnije eskalacija), a poslije učinjenog teško da će opravdanje „kako su se dva igrača nasmijano zagrlila” imati težinu. Mir, mir, mir, niko nije kriv solucija je ipak samo za djecu. Crveni kartoni obojici, srećom nisu koštali Famosa jer se radilo o kontrolnom meču. Bruka je ostala.

Ogi Tajson

Zapravo, nastavila se. Ispod radara je prošlo i poistovjećivanje Marka Tešanovića sa Taškom Načićem i ulogu u filmu „Davitelj protiv davitelja“. Ruke kapitena su završile na vratu Amerikanca Alonza Pearta u gradskoj derbiju protiv Slavije. Zgroženost gledaoca nije previše uzbudila rukovodsto Famosa te smo dobili nezvanično objašnjenje da je Tešanović bukvalno shvatio Vojvodićev zadatak da motiviše ekipu tokom meča makar ih hvatao za revere.

Taško

Disciplina u ekipi je izuzetno važna stavka, pogotovo kada su međusobni odnosi igrača u pitanju. Vjerujemo da će iskusni Vojvodić pronaći način da smiri „usijane glave” i poštediti nas da gledamo i neku treću rundu.