Vjerovatno ste čuli priču o Australijancu koji bio 14 minuta klinički mrtav, pa je oživljavanje htio proslaviti i kupio greb srećku na kojoj je dobio automobil. Bilo je to zanimljivo lokalnoj televiziji pa je snimila reportažu o njemu, a on je rekonstruišući srećni momenat ogrebao 250000 dolara!

E pa tako nekako bi opisali nastupe Igora Đerića u posljednja dva dramatična meča Jahorine odigrana u Pekiju. Sokolački Lucky Luke je iz, moramo to reći, sasvim prosječnih partija izrastao u heroja koji je u finišima utakmica bio prevaga za veoma važne pobjede svog tima.

U duelu sa Stars Basketom, Jahorina je na startu produžetka gubila šest poena razlike. Baričanin je postigao dva poena za domaće, a onda je na scenu stupio Đerić i vezao 6 poena za pobjedu. Do tog momenta, imao je samo dva poena na kontu!

A šta tek reći za sinoćnju šokantnu završnicu protiv Budućnost Fabrike? Na 29 sekundi do kraja gosti iz Bijeljine imaju napad za pobjedu. Igor Đerić stidljivih 7 poena, šutirao 2 od 10 za dva poena, jedna trojka, četiri skoka i dvije asistencije. Ništa spektakularno zar ne? Ali kada ste rođeni pod srećnim zvijezdama, one vas vode do slave. Upravo se to desilo pleju Jahorine. U gužvi pod košem uspio je prigrabiti loptu poslije čega je nesportski fauliran na dvije i po sekunde do kraja. Pogađa oba slobodna bacanja i donosi pobjedu za ulazak u Prvu ligu!

KK Jahorina

Jednostavno, postoje ljudu koji su preodređeni za takve stvari, slučajno ili ne, nećemo ulaziti u to. Nađu se na pravom mjestu u pravo vrijeme, baš kao Pippo Inzaghi u finalu fudbalske Lige šampiona 2007. godine u Atini. Jedan šut ka golu i dva pogotka! Ako se sjećate, Pirlo je uputio udarac iz slobodnjaka a lopta zakačila Pippa i završila u mreži. Pripisan mu je taj gol, drugi je stvarno dao sam. Isto kao Đerić.