Loš start sezone nije obećavao previše uspjeha za KMF Željeznica, ali podizanje forme ispraćeno je pozitivnim rezultatima pa je obezbjeđeno polufinale play off-a. Nevesinje je savladano poslije tri meča i sada je na redu ono što je san Trnovljaka već tri sezone: finale!

A tamo ih čeka Futsal klub Doboj. Kvalitetna ekipa koja je ligaški dio prvenstva završila na prvom mjestu i polufinalu eliminisala Derventu, doduše u dva odigrana meča i jednu pobjedu službenim rezultatom. Dobojlije su na korak od povratka u Premijer ligu ali… pitanje je da li to i žele. Kruže priče da zbog neadekvatne dvorane u kojoj igraju i nisu previše zagrizli za najelitniji rang. Svašta se još priča ali bolje je da preskočimo to jer je degutantna tema.

Željeznica je imala problema sa povredama pa u posljednjem duelu sa Nevesinjem nije mogla računati na Bjelicu i Jusića, a na to se nadovezala i povreda lože Šćepanovića. Pitanje je koliko su trojica iskusnih igrača oporavljeni i da li mogu pružiti pomoć svom timu.

Aziz Turudija i njegova ekipa u subotu putuju u Doboj i čekaju termin odigravanja meča (spominje se 20 ili 21 čas). Finalna serija se igra na tri dobijene utakmice a vidjećemo da li će se pehar podići brže ili će se prvak Republike Srpske znati poslije maratona.