KMF Tango – KMF Željeznica 1:5 (1:1)

U okviru 1/16 finala Kupa Republike Srpske, baš kao i prošle sezone, sastali su se gradski rivali, samo što je ovog puta i to sasvim zasluženo u narednu rundu prošla ekipa iz Trnova.

Prvi su zaprijetili crveno-bijeli udarcem Bjeloša, na drugoj strani pokušao je M. Bjelica poslije greške Ligate. Ako nije bio uspješan u prvom pokušaju, M. Bjelica koristi još jedan kiks Tanga i u 7. minutu dovodi Željeznicu u vođstvo.
Probao je Bjeloš još jednom kada je bukvalno dobio poklon loptu od protivničkih igrača ali lopta odlazi pored gola.
U 16. minutu Tango dolazi do izjednačenja. Ligata je uputio udarac gotovo iz mrtvog ugla a lopta uz pomoć golmana Dragovića ulazi u mrežu.

Jedino slavlje Tanga na meču

U nastavku Željeznica blic krigom u prvih pet minuta rješava pitanje pobjednika.
U 32. minutu Elez upućuje loptu ka golu a na se od Ikonića odbija u mrežu. Dva minuta kasnije poslije greške Miloševića Perović povisuje rezultat da bi seriju završio M. Bjelica svojim drugim golom u 35. minutu.

Pokušao je Tango igrom sa viškom ali to ga je koštalo petog gola u 42. minutu kada Perović sa svoje polovine pogađa prazan gol.

Na kraj možemo konstatovati kako je učenik nadmašio učitelja jer je većina igrača Željeznice nastupala ranije za Tango. Mirku Čampari toplo preporučujemo da se batali igranja jer ona dva kiksa u prvom poluvremenu ni njegova baba Jovanka (kako to on voli reći) ne bi sebi priuštila.

Tango: Trifković, Ramić, Salčin, Milošević, Bjeloš, Čampara, Pandža, Ligata, Pušara, Paćo, Lindov, Kovačević, Lalović, Purković

Željeznica: Dragović, Debelnogić, D. Bjelica, Perović, Elez, Šćepanović, Minić, Đorda, Miletić, Ivičević, M. Bjelica-Sire, Ikonić, Čelan, M. Bjelica – Mićo