Sinoć je u dvorani Peki na Palama odigran meč 1/16 finala Kupa Republike Srpske u futsalu između Jahorine i Kalinovika.
Regularni tok meč završen je rezultatom 3:3 (1:2) a poslije izvođenja penala više sreće imali su gosti i plasirali se u narednu rundu.

Jahorina je nastupila u kombinovanom sastavu, pružajući šansu mlađim igračima dok je Kalinovik igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Gosti su poveli „prodajući foru” koju završava Trifković u 12. minutu. Isti igrač iz slobodnog udarca pronalazi prostor u živom zidu i duplira prednost u 15. minutu.

Jahorina u istom minutu odgovara pogotkom Simovića s tim rezultatom završava prvo polivrijeme.

U nastavku su mladi igrači Jahorine, željni dokazivanja, igrali nadanuto pa je red da izdvojimo neke. Trobok je bio korektan u zadnjoj liniji, Baričanin opasno uzdrmao Ristivojeviću mjesto među stativama, Cerovina srčan (ponekad i previše jer je izdao uputnice za hitnu mnogim igračima ove sezone),dok je sidrašu Brčkalu smanjena minutaža zbog trojki u školi. Takav pristup donio je potpuni preokret: pogodak za izjednačenje donosi Simić u 29. minutu a u 39. Vuksanović pogađa za 3:2.

Baričanin: Spavaš li mirno Mike?

Iskusna ekipa Kalinovika dvadesetak sekundi prije kraja golom Sladoja izjednačava i vodi nas u penal seriju.

Kod domaćih su promašili Cerovina i Simić, a za Kalinovik samo Ćeranić što je timu Miroslava Avrama bilo dovoljno za plasman u osminu finala.

Jahorina: Baričanin, Simović, Cerovina, Pandurević, Trbo, Živković, Gluhović, Vuksanović, Brčkalo, Simić, Tešanović, Trobok, Jevtović, Čavarkapa

Kalinovik: Tepavčević, Ćeranić, Kovačević, Aleksić, Trifković, Galinac, Sladoje