BSK je trenutno kvalitetniji tim od Slavije i sasvim zasluženo nosi cijeli plijen iz Čiče. Izabranici Bojana Regoje nisu imali ideje u završnici, dok su gosti strpljivo vrebali greške i surovo ih kažnjavali. Savanović se pokazao kao klasa i učestvovanjem u sva tri pogotka Banjalučana bez dvojbe nosi epitet igrača utakmice.

FK Slavija – FK BSK 1:3 (1:2)

Domaći su prvi zaprijitili kada Avdalović dobro šutira ali lopta pogađa prečku. U redovima BSK-a najopasniji je bio Savanović, prvo šutira iz slobodnog udarca a Sirćo, pomalo nesigurno, izbacuje loptu u korner. Upravo je Savanović izveo udarac iz ugla, lopta mu se ponovo vratila, ali ovog puta Sirćo dobro interveniše i brani.

U 23. minutu gosti vode. Radaković je izgubio loptu, Savanović šalje povratni pas za Đorđevića koji sa desetak metara trese mrežu. Greška je skupo koštala Radakovića jer ga je odmah nakon pogotka Regoje izveo iz igre.

Slavija do izjednačenja dolazi u 29. minutu. Prethodio je majstorski potez Karića koji šalje pas u peterac, odbrana interveniše ali samo za Gojkovića koji sa dvadesetak metara odlično pogađa donji desni ugao Modića.

Sedam minuta kasnije BSK ponovo vodi. Savanović je izveo korner a Popović nespretno pogađa sopstveni gol. Da je Savanović bio noćna mora za Sirća, dokaz je i dobro izveden slobodnjak koji čuvar mreže domaćih ipak uspvjeva zaustaviti.

U finišu prvog poluvremena Križevac je uposlio Arbinju koji izlazi sam na Modića ali u posljednjem momentu interveniše Jagodić. Tražili su Sokolovi penal ali sudija Đukić je samo odmahnuo rukom.

Foto: Duke

I u nastavku Slavija prva ima priliku, ali Bjeloš usamljen na drugoj stativi ne zahvata dobro loptu. Gosti su pokazali da imaju odličnu tranziciju i nekoliko puta su izveli kontru, jednu takvu Savanović koristi za udarac ali pored gola.

U 60. minutu kolosalna šansa za domaće. Bjeloš iz prekida pronalazi Arbinju pred golom ali on loše reaguje i šalje loptu pored stative.

Još jedna kontra BSK-a i još jedan gol. Savanović je centrirao a usamljeni Stojčić glavom matira Sirća. Do kraja je Dabić probao dva puta sa distance ali isuviše mlako.

Savanović dobio aplauze domaće publike

Slavija: Sirćo, Gojković, Beširević, Popović, Arbinja (Čvoro), Bjeloš, Križevac, Avdalović (24. Vučinić), Mandić, Karić, Radaković (25. Dabić)

BSK: Modić, Šaula, Moconja, Jagodić, Samardžija (85. Pušić), Đorđević, Savanović (90. Likakis), Stojičić, Erić (78. Radović), Gavrić, Runić