Do četvrte pobjede u prvenstvu Romanija je stigla u pravom trileru koji samo fudbal može režirati. Direktan sudar sa rivalom za opstanak, zaostatak na poluvremenu, isključen golman koga mijenja napadač među stativama, i na kraju više nego bitan trijumf zq mjesto iznad crte.

FK Romanija – FK Omarska 4:2 (2:1)

Kada je Cicović u 17. minutu pogodio za vođstvo Vučice, činilo se da je lagan kec na Palama realnost. Finiš poluvremena pokazao je da gosti nemaju šta uzgubiti i da po svaku cijenu žele pobjeći sa posljednje pozicije na tabeli. Za samo tri minuta postižu dva pogotka (Jaćimović ’38 i Kopanja ’41) i na odmor odlaze sa prednošću.

Da nevolja nikada ne ide sama potvrđuje i crveni karton za golmana Lučića poslije samo tri minuta igre u nastavku. Kiksao je Čvoro a popularni Mačak je imao samo dva izbora: da gosti odu na +2 i vjerovatno osvoje samo tri boda ili da interveniše van šesnaesterca. Odlučio se za ovo drugo, ispostaviće se da žrtvovanje nije bilo uzaludno. Na gol je stao napadač Simanić.

Od tada kreće igra Romanije. Igrač manje je izgleda pognsko gorivo za tim sa Pala. U 67. minutu Radović se našao na pravm mjestu i donio izjednačenje. Šest minuta kasnije Vuković prelijepim golom donosi novipreokret. Potvrdu tri boda pogotkom ovjerava Blagojević u šestom minutu nadoknade.

Romanija: Lučić, Koroman, Čvoro, Pekić, Babić (46. Radsavljević), Simanić, Cicović, Torbica, Cvjetanović (46. Vuković), Radović (85. Blagojević), Ivković

Omarska: Vujičić, Zdjelar (73. Vračar), Sajak (79. Mikić), Kopanja, Krecelj (91. Trkulja), Jaćimović, Jovičić, Lajić (79. Marin), L. Nišić, Kovačević, Đ. Nišić