Večeras su odigrane preostale četiri utakmice osmine finala Božićnog turnira u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022 i znamo imena učesnika četvrtfinala koje počinje 10. januara.

Jahorina 2

KMF Tango – KMF Jahorina2 2:3 (0:1)

Možda i najnezanimljivija utakmica dosadašnjeg toka turnira. Ni jedni ni drugi nam nisu ponudili previše lijepih poteza a omladinci Jahorine su ipak uspjeli postići pogodak preko Tešanovića za prednost pred odmor.

Tango

U nastavku Tango dolazi do preokreta golovima Pušare i Salčina a Jahorina pokušava preko Simovićevih prodora a la grtalica da ugrozi gol. Posljednja tri minuta donose nam nešto više uzbuđenja, preokret Jahorine ali i prvu kardinalnu grešku sudija na turniru. Prvo je Tešanović iskoristio indolentnost odbrane Tanga prilikom prekida i svojim drugim golom izjednačava rezultat. Tango kreće u napad preko Salčina, golman paljanske ekipe Baričanin dobro interveniše ali rukom brani van šest metara što sudije nisu vidjele a Radović to koristi i donosi prolaz svojoj ekipi u četvrtfinale.

Tango: Paćo, Salčin, Radulović, Ligata, Pušara, Lindov, Purković, Kenjić.

Jahorina 2: Baričanin, Brčkalo, Simović, Tešanović, Trobok, Maljukan, Radović

Mačak Limogradnja

Mačak Limogradnja – Glasinac FC (2:1)

Znatno kvalitetniju utakmicu gledali smo u duelu ekipa iz Kreševa i Sokoca. Povela je Limogradnja golom Tomića ali je Glasinac izjednačio preko Milinkovića. U finišu prvog dijela Čelan ponovo dovodi Linogradnju u vođstvo. Treba napomenuti da je Glasinac u ovaj meč ušao sa samo pet igrača.

Glasinac

U drugom dijelu Sokočani imaju inicijativu ali se Limogradnja dobro brani i vreba grešku. Jedna takva prilika otvara se Sliškoviću i on je pretvara u gol za 3:1.Do kraja Glasinac pokušava doći do pozitivnog rezultata ali bezuspješno. Bilježimo i više sretnu nego spretnu intervenciju golmana Limogradnje Bilića kada je sa linije spasio svoj gol.

Mačak Limogradnja: M. Bilić, Čelan, Tomić, J. Bilić, Tolo, Kožul, Slišković, Batak, Ivičević, Šimunić.

Glasinac FC: Lončarević, Papić, Milinković,Čolić, Rajić

Caffe Kofein

Ugarak – Caffe Kofein 2:3 (2:0)

Treći meč donio nam je duel ekipa Ugarak koja važi za jednog od favorita za osvajanje turnira i Caffe Kofein koja je u grupnoj fazi pokazala da zna igrati futsal.
U prvom poluvremenu Ugarak je igrao višak i u potpunosti kontrolisao meč pa je sa dva gola Bahtića došao na +2.

Ugarak

U drugom poluvremenu Kofein primjenjuje isti recept, vrši pritisak i uspjeva doći do izjednačenja golovima S. Kapetanovića i Kusture.Obje ekipe imaju po nekoliko šansi a onda nevjerovatna završnica. Kofein ima loptu 30 sekundi do kraja ali ne želi napasti što izaziva negodvanje publike i zvižduke. Kao da ih je to natjeralo da krenu, rade odličnu akciju koju završava A. Kapetanović bukvalno sekundu prije zvuka sirene za ogromnu radost simpatične ekipe koja je obezbjedila prolaz u četvrtfinale.

Ugarak: Rakić, Mujkić, Okić, Halilović, Bahtić, Avdušinović

Caffe Kofein: Zulčić, Junuzović, A.Kapetanović, S. Kapetanović, Omerhodžić, Kustura, Beširević

Opština Trnovo

Bum Bijeljina – Opština Trnovo 0:0 (0:0) nakon penala 4:3

Opština Trnovo je bila ta koja je nametnula tempo i imala je nekoliko dobrih šansi, prije svega šuteva Eleza i sjajan slalom Selimovića koji asistira Debelnogiću koji umjesto da loptu smjesti u gol pokušava vratiti i griješi.

Bum Bijeljina

Na odmor se otišlo bez golova.Drugi dio počinje prilikom za Bijeljince kada šutira Došlo. Igra se čvrsto ali u granicama dozvoljenog. Opet Elez ima priliku za Trnovo ali pogađa stativu, minut kasnije ponavlja isto. Ima i Perović dva solidna šuta ali oba preko gola. Na kraju 0:0 i prvi put gledamo penale.

Za Opštinu Trnovo pogađaju Elez, Podrug, Debelnogić i Perović dok Đorda promašuje. Za Bum Bijeljina precizni su bili Došlo, Mekić i Vlačić, Maksimović je šutirao pored gola a Trifkovićev udarac zaustavio je Delihasanaović.

Bum Bijeljina: Savić, Maksimović, Rakić, Vlačić, Mekić, Trifković, Došlo

Opština Trnovo: Delihasanović, Debelnogić, Đorda, Perović, Elez, Selimović, Podrug

Ponovo su izvlačene vrijedne nagrade

Parovi četvrfinala:

Godra – Metro Pub
Liten – Izlog Sky
Jahorina 2 – Mačak Limogradnja
Caffe Kofein – Opština Trnovo