Osmina finala Božićnog turnira u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022 ponudila nam je sinoć duel ekipa E-Sport i Liten, rivala koji imaju bogato iskustvo turnirskog takmičenja, kvalitetne futsalere i visoke ambicije. Sve je ukazivalo na spektakl, međutim…

Na dan odigravanja utakmice „važni” igrači E-Sporta su otkazali učešće pa je Stefan Ignjatović, idejni tvorac ekipe koja je stekla zavidnu reputaciju osvajajući mnoštvo trofeja, zapao u ozbiljne probleme.

Samo su dvije opcije ostale na stolu: odustati od nastupa i ukaljati ime, ili finansijski „poginuti” i registrovati nove igrače (naknadna prijava u eliminacionoj fazi je paprena). Stefan je postupio ljudski i lokal-patriotski: otvorio je novčanik i izveo ekipu na parket.

Ako se na sve doda i politički dijametralno suprotni stavovi sa organizatorom turnira, Opštinom Istočno Novo Sarajevo, Stefanov potez još više dobija na težini.

Za „zvijezde” koje su na cjedilu ostavile ekipu i potrčale za par maraka više ne bi trošili riječi a Steletu kapa do poda!