qrf

Zbog finansijskih problema rukometaši Glasinca odustali su od prvoligaškog takmičenja, a danas su na otvaranju nove sezone Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, na Sokocu savladali ekipu Leotar 2. Istakao se povratnik u redove Glasinca, Miroslav Mirković sa 11 postignutih pogodaka.

RK Glasinac – RK Leotar (2) 35:26 (15:15)

Gosti su bolje otvorili duel i poveli 2:0, nakon čega je uslijedila egal borba. Glasinac je prvi put poveo u 12. minutu (4:3) i dosta se mučio i sa realizacijom kao i raspoloženim golmanom Leotara Berdovićem, koji je samo u prvom poluvremenu sakupio 11 uspješnih intervencija.

Milan Boljanić, prošle sezone bio najbolji strjelac Glasinca, svoj prvi gol postiže u 16. minutu što se poklopilo sa nešto boljom igrom pa domaći u 18. minutu imaju +3 (9:6). Uspjeli su gosti smanjitu prednost, ali izabranici Jovana Borovčanina podižu ritam i dolaze do +4 (14:10) pet minuta pred odlazak na odmor. Slijedi serija Leotara 5:0, da bi Đorđe Radović sekund prije kraja donio izjednačenje na kraju prvog perioda.

Mirković se vratio sa stilom

U nastavku ponovo gledamo ravnopravnu borbu, a Leotar u 41. minutu vodi (21:22). Kao da je to najlutilo domaće pa do kraja gledamo igru u jednom pravcu za 9 golova razlike u konačnom rezultatu.

Glasinac: Kosorić, Mirković 11, Đerić 2, Radović 2, I. Boljanić, Grujičić 2, Mihajlović 2, M. Boljanić 6, Ivanović 2, Curović 1, Bartula 5, Knežević 1, Vitomir 1, Fifić

Leotar 2: D. Berdović, Vojičić, Parežanin 2, F. Berdović, Ukrolina 2, Vukosav, Ratković, Ninković 7, Čotra 2, Šupljeglav 1, Spaić 3, Bokun 1, Vuletić, Anđušić 8, Zečević