Nekada je ovo bio rukometni derbi Istoka. Danas je Slavija tim koji forsira mlade igrače koji tek trebaju stasati, Višegrad mnogo kvalitetnija ekipa koja ima visoke ambicije u prevnstvu.

RK Slavija – RK Višegrad 30:40 (15:21)

Početak meča protiče u ravnopravnoj borbi ali Višegrad pojačava tempo i u 13. minutu dolazi do +7 (3:10). Muči se Slavija u napadu, malo je „krivac” i sjajni Bižić na golu sa 11 odbrana u prvih 30 minuta (17 ukupno na meču). Ima i Slavija raspoložene golmane, Mizdrak je koristio trojicu danas: Todorović skida 6 zicera.

U 19. minutu Slavija smanjuje na 5. U istom minutu Đorđo Racković, nekada najnezgodniji igrač u duelima ova dva kluba, postiže svoj prvi pogodak na meču. Da je bila loša odbrana domaćih, govori podatak da su gosti postigli pogodak sa dva igrača manje. Na odmor se odlazi sa rezultatom 15:21.

Višegrad u uvodu drugog poluvremena pravi seriju 5:0 koju prekida Šešlija u 36. minutu. Oba trenera su u nastavku dali šansu igračima sa klupe koju su oni objeručke prihvatili. Gosti u 47. minutu prave najveću razliku na meču od +14, ali Slavija nekako uspjeva da spriječi debakl.

Kod Slavije najefikasniji je bio Šešlija sa 6 pogodaka, Beribaka i Kovačević su postigli po 5, Moćić 4, Ostojić i Ždrale po 3, Došlo 2, Bozalo i Pavlović po 1 gol. Todorović je skupio 6 uspješnih intervencija, Gajović 4, Crnogorac 3.
Igrali su još: Tešanović i Milutinović.

U ekipi Višegrada I. Pecikoza postigao je 9 golova, Đ. Racković 6, Bojović, D. Racković, D. Pecikoza, Bečejac, Mrvaljević, Šekarić, Đurić i Dragičević po 3, Grujičić 1 pogodak. Bižić je imao 17 odbrana, Tanasković 3 uz jedan odbranjen sedmerac.