Posljednju utamicu 8. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, odigrana je večeras u novoj dvorani između Tanga i Višegrada, a sva tri boda odnose gosti. Tango je stvarao šanse, a što nije branio odlični Dučić, završavalo je pored gola. Višegrad se odlučio na jaku odbranu i traženje grešaka Tanga, a danas ih je bilo i previše.

KMF Tango – FK Višegrad 2:5 (1:2)

Domaći su kontrolisali igru a Knežević i Pušara su imali nekoliko dobrih prilika koje ne pretvaraju u gol. Na drugoj strani gosti poslije dobro izvedenog kornera Savića i loše postavljene odbrane Tanga dolaze u vođstvo. Strijelac je Filipović u 8. minutu. Uslijedio je nestvaran promašaj Vukotića koji promašuje potpuno prazan gol što Tango kažnjava u 12. minutu kada Pušara pronalazi Lindova koji donosi izjednačenje. U posljednjem minutu prvog poluvremena gosti koriste grešku Šehovca i golom Savića odlaze na odmor sa prednošću.

Foto Vaske

I u nastavku Pušara i Knežević imaju pregršt prilika koje ne koriste, ali Dedić ipak pronalazi put do mreže kada odlično šutira i ponovo poravnava rezultat u 27. minutu. Zaigrao je Tango sa viškom i krenuo po preoket ali danas sjajni golman gostiju Dučić u 31. minutu hvata živu loptu Ligati i pogađa sa gola na gol. Imao je mladi Vukotić još jedan zicer i ponovo mogao duplirati prednost Višegrada ali promašuje.

Prazan gol je i do kraja bio koban za Tango jer su Filipović i Savić pogodili sa svoje polovine za pobjedu.

Foto Vaske

Tango je ugozio svoje napore da dođe do mjesta koje vode u baraž i ostaje na 12 osvojenih bodova, dok je Višegrad skočio na drugu poziciju sa 16. bodova.

Tango: Trifković, Ramić, Knežević, Pušara, Šehovac, Kalajdžić, Dedić, Marković, Čampara, Pandža, Ligata, Lindov, Purković

Višegrad: Dučić, Savić, Filipović, Ninković, Krsmanović, Ajder, Pljevaljčić, Vukotić, Sarić, Batinić, Baranac