Deveto kolo Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, ponudiće nam nekoliko zanimljivih duela koje dodatno mogu zakomplikovati stanje u gornjem dijelu tabele. Donosimo vam parove u vikendu pred nama:

KMF Jahorina – FK Akademac

Paljani su u sezonu krenuli neuvjerljivo ali su napokon kompletirali tim i vezali seriju pozitivnih rezultata. U goste im dolaze Trebinjci koji u aktuelnom prvenstvu rade pametnije nego lani – bez pompe idu korak po korak.

FK Zahumlje – FK Radnički

Pobjedom nad Glasincem u zastaloj utakmici, trebinjski tim se probio na drugu poziciju. Ne sumnjamo da će uz pomoć dvojca u crnom (bar je tako bilo u dosadašnjem dijelu sezone) biti apsolutni favoriti protiv tima iz Kopača.

Tabela FSRS

FK Višegrad – KMF Kalinovik

Gostujućim trijumfom protiv Tanga, Višegrađani su se primakli lideru Kalinoviku na dva boda zaostatka. Definitivno derbi kola u kojem domaći mogu svrrgnuti protivnika sa trona, ili će gosti napraviti dodatnu razliku.

FK Glasinac – KMF Tango

Sokočani bez pobjede u prvenstvu dočekuju starog rivala Tanga koji je vezao dva poraza i udaljio se od mjesta koja vode u baraž. Domaći traže prvi trijumf, gosti žele održati korak za vodećim timovima.

FK Rudo – KMF Medicinski fakultet

Novajlije u ligi traže drugu pobjedu u prvenstvu. Uložili su sredstva i želju, očekuju da se napokon to isplati. Fočaci su uvijwk neugodna ekipa, pod uslovom da su kompletni.

U ovom kolu slobodna je ekipa KMF Ljubinje.