Čini se da su prevaziđena ona vremena kada su u Tangu bili zadovoljni samo što postoje. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine započeo je put povratka na mapu BH futsala a ova sezona bi trebala biti test za ispitivanje sopstvenih mogućnosti ali i pridobijanja interesa lokalnih vlasti i sponzora.

Crvena armija je ostvarila učinak 4-1-2 i 13 osvojenih bodova dovoljni su za treću poziciju na tabeli. Sa postignutih 39 golova (u prosjeku 5,5 po meču) najefikasnija je ekipa drugoligaškog juga. Broj primljenih golova je 25 (3,5 po meču).

Tango je krenuo domaćim kiksom protiv Kalinovika (2:2) primivši gol 44 sekunde prije kraja. Uslijedio je poraz od Jahorine na Palama (3:5) i trijumf na svom parketu protiv Glasinca (4:1). Zajednički imenilac za ova tri meča je relativno dobra igra ali i vidljiv nedostatak fizičke spreme i neuigranost tima. Potpuni raspad sistema desio se u Trebinju u porazu od Akademca (1:6). Od tada je Tango vezao tri pobjede, kući su savladani Medicinski fakultet (9:4) i Radnički (7:1) te u gostima Ljubinje (13:6) što je ih ostavilo u trci za prvim mjestom ali i stvorilo osjećaj žala zbog lošeg starta.

Na listi stijelaca istakao se raspucani Ramić sa 8 pogodaka, Ligata je 6 puta tresao mrežu, Milošević i Bjeloš po 5…

Ako ekipa ostane na okupu i poklope se rezultati konkurenata, Tango bi se mogao u potpunosti uključiti u trku za prvim mjestom. Neće biti neuspjeh i ako se ne ostvari taj cilj i ako se napravi atmosfera da se naredne godine crveno-bijeli svrstaju u red favorita za povratak u prvoligaški rang.