qrf

Istočno Sarajevo će imati predstavnika u polufinalu Kupa Republike Srpske. Tango je večeras eliminisao premijerligaša Borca i ušao u samu završnicu borbe za trofej. Banjalučani su došli sa samo šest igrača ali to ne umanjuje požrtvovanu igru domaćih koji su ostvarili visoku pobjedu. Večeras je Tango igrao u novim dresovima koji im je donirala kompanija Mozzart, a meč je bio humanitarnog karaktera: skupljala su se sredstva za Magdalenu Vlaški i Miloša Božovića

KMF Tango – FK Borac 9:1 (4:0)

Nije moglo bolje početi za domaće i već u 43. sekundi dolaze do vođstva. Pušara je odlično asistirao Lindovu kome je preostalo samo da loptu pospremi u gol.

Borac je kao i obično igrao sa golmanom u polju, a grešku u predaji lopte u 4. minutu kažnjava čuvar mreže Tanga, Trifković, i preko cijelog terena pogađa prazan gol za 2:0. Četiri minuta kasnije već je +3 za Tango kada Pandža presjeca loptu na sredni terena i šalje je u mrežu.

Dobra koncentracija Čamparinih igrača isplatila se i u 11. minutu kada Đorem protivniku oduzima loptu a Babić se upisuje u strijelce. Imala su oba tima nekoliko dobrih prilika, a Ligati je malo nedostajalo da zatrese mrežu, i to svoju poslije nesporazuma sa Trifkovićem.

Talični novi dresovi

I u drugom poluvremenu Tango nastavlja da igra agresivno i poslije tri minuta igre Honić povisuje na nevjerovatnih 5:0.

Borac je nekoliko puta ozbiljno zaprijetio i uspjeva da u 27. minutu načne mrežu Trifkovića: efektno je u rašlje pogodio Mirković.

Za Tango je poslije dužeg vremena zaigrao Cuni Mulahmetović i u 32. minutu odličnim udarcem ponovo dovodi svoj tim na +5. Dva minuta poslije prednost povećava Pandža prelijepim pogotkom u suprotni ugao, te Knežević u 35. i 37. minutu za konačni rezultat 9:1.

Minut prije kraja Borac ima priliku da sa deset metara smanji zaostatak ali Lakić, koji je ušao umjesto večeras odličnog Trifkovića, brani udarac Munjize.

Tango: Trifković, Ligata, Pušara, Lindov, Šehovac, Lakić, Honić, Salčin, Đorem, Pandža, Knežević, Mulahmetović, Babić

Borac: Prolić, Alj. Munjiza, Ale. Munjiza, Janković, Mirković, Milanović