Novoosnovani Klub malog fudbala Metohija iz Gacka krenuo je prepun entuzijazma i energije u formiranje selekcija koje će se od naredne sezone uključiti u takmičenja. Prvi tim iza sebe ima nekoliko prijateljskih utakmica, a ono što posebno raduje jeste futsal akademija koja broji preko 80 dječaka.

Juniori Metohije dobili su šansu da pokažu svoje znanje protiv vršnjaka iz Futsal kluba Akademac iz Trebinja, a gatačka publika, njih oko 150 na tribinama, može biti zadovoljna nastupom svojih mladića u duelu sa učesnikom Premijer U19 lige Bosne i Hercegovine.

Trener domaće ekipe Dragan Goranović uvjerio se u potencijal svojih izabranika u meču koji se igrao 3 × 20 minuta. Prve dvije dionice partije Đuričića, Kandića, Stajića, Mandića, Šarenaca, Ivkovića, Tepavčevića, Radovića, Sušića, Glušaca i Vukovića bile su na nivou i Metohija je bila ravnopravan rival gostima. Bolja fizička sprema Akademca, koje je sa klupe predvodio dvojac Belović-Zečević, prevagnula je u posljednjem periodu za konačnih 7:3 za goste. Treba napomenuti da su za Akademac nsstupili golman prvog tima Stepanović te reprezentativac Srbije Medan.

Šansu da osjete čar futsala dobili su i dječaci Metohije rođeni 2010. godine, Ivković, Tepavčević, Radović i Sušić, koji su ulazak na teren zaslužili svojim radom i zalaganjem na treninzima.

Metohiji želimo da nastavi istim tempom u promociji futsala i sportskog duha, biće nam čast ispratiti njihove prve mečeve za bodove.