Pred futsalerima Tanga je utakmica kojom mogu popraviti utisak u sezoni 2023/2024. U petak (20:30) u Bijeljini igraju polufinale Kupa Republike Srpske protiv trebinjskog Akademca, a prolaz u finale i duel sa domaćinom Radnikom (koji je apsolutni favorit u susretu sa KMF Brod) bio bi samo šlag na tortu i prilika da se odmjere snage sa trenutno najboljim klubom u BiH. Pomoćnik u stručnom štabu Crvene Armije, Srđan Vitković pun je optimizma:

Ne idemo turistički u Bijeljinu. Pokazali smo da znamo igrati futsal i da smo zasluženo stigli do same završnice. Cilj nam je plasman u finale a onda je sve moguće. Nadam se da će nas do petka zaobići povrede i da ćemo protiv Akademca nastupiti u komopletnom sastavu“.

Tango je na putu do završnog turnira eliminisao Glasinca (6:3), Kalinovika (7:5), Jahorinu (7:4), da bi u četvrtfinalu bio bolji od premijerligaša Borca (9:1). Pokušali su neki omalovažiti visok trijumf Tanga alibijem da su Banjalučani došli u oslabljenom sastavu, ali 4:0 u prvom poluvremenu protiv kluba iz dva ranga više, jednostavno se mora respektovati. Tango je trofej Kupa Republike Srpske podizao tri puta do sada: 2011, 2013. i 2015. godine.