Ovogodišnji turnir u uličnom basketu 3×3 Istočno Novo Sarajevo, u organizaciji istoimenog basket kluba, održaće se 29. i 30. jula na terenu parka Gavrilo Princip. Po prvi put obezbjeđena je basket podloga.

Nagrada za pobjednika turnira iznosi 3000 KM dok će drugoplasirana ekipa biti bogatija za 1000 KM. Organizatori su obezbjedili besplatan smještaj za sve gostujuće ekipe.

Osim takmičarskog dijela turnira, održaće se humanitarno šutiranje za tri poena, planirani su i revijalni mečevi veterana, ali i djevojaka. Iako je zamišljeno da učestvuje maksimalno 16 ekipa, zbog ogromnog interesovanja organizatori će razmotriti opciju da povećaju broj učesnika.

Ono što definitivno kvari sliku ovog sportskog događaja jeste činjenica da će turnir mlađih kategorija biti održan dvije sedmice kasnije, i to u organizaciji OKK Slavija 1996. Prema informacijama iz izvora u opštini Istočno Novo Sarajevo, izabrali su solomonsko rješenje i na taj način smirili Stefana Stanića koji im je „sjedio za vratom” već duže vrijeme.