Vikend pred nama donosi nam još jedan sportski događaj koji iz godine u godinu postaje sve popularniji u našem gradu. Turnir u uličnom basketu 3×3 Istočno Novo Sarajevo, u organizaciji istoimenog kluba, održaće se na terenu u parku Gavrilo Princip. Da li je sve spremno za početak takmičenja govori nam Stefan Kojić član organizacionog odbora turnira:

Za sada imamo 12 ekipa i očekujemo još prijava. Par ekipa dolazi iz Srbije, nažalost dvije ekipe iz Crne Gore su odustale od takmičenja na turniru. Pored muške konkurencije, na turniru će učestvovati i 6 ženskih ekipa, takođe konkurencija seniorki“.

Ovog godine novine na turniru:

Po prvi put u Istočnom Novom Sarajevu na turniru biće postavljena profesionalna podloga, praćena montažnim tribinama i profesionalnim košem. Ukoliko vremenski uslovi ne budu povoljni, turnir će se održati u novoj dvorani na Trgu Srbije“, kaže nam Stefan.

Kada je riječ o programu turnira, biće veoma zanimljivo:

Osim takmičarskog dijela, imaćemo i revijalni dio – humanitarno šutiranje trojki, potom nasumičnim izvlačenjem sa tribina ćemo izabrati nekoliko gledalaca koji će šutirati slobodna bacanja i koji će dobiti promotivne nagrade. Takođe, po prvi put će biti odigrana utakmica veterana koji su dali značajan doprinos basketu i košarci na području Istočnog Sarajeva. Ove godine, turnir će imati najveći nagradni fond u iznosu od 4500 KM“.