Teško je bilo kome, ko iole u srcu gaji emocije prema plavo-bijelom dresu, gledati Slaviju na šesnaestoj poziciji tabele Prve fudbalske lige Republike Srpske. Jednostavno, brendu Istočnog Sarajeva tu nije mjesto! Priželjkivali smo prekretnicu u Prnjavoru, odskočnu dasku koja bi Sokolove lansirala prema sigurnoj zoni… i bili su momci na dobrom putu da ostvare još jedan pozitivan rezultat u duelima sa Ljubićem. Nažalost, zabilježen je i deseti poraz u prvenstvu i deveta utakmica na gostovanjima u kojima nije postignut pogodak!

Nekada se zaista mora navesti faktor (ne) sreće. Da je Nikola Bjeloš pogodio kod rezultata 0:0 možda bi i naslov bio „Grande Nikola vratio Slaviju na pravi put“. Ali u scenariju je pisalo sasvim drukčije. Greška Popovića za prvi gol Ljubića (Subić ’54), potom i šest minuta kasnije slučajne rašlje Radakovića potopili su sve nade.

Sumorna je slika gledati skor 5-4-10 poslije 19 odigramih kola, gol razliku 17: 27 i nedostojnih 19 bodova. Slavija je u seriji od četiri prvenstve utakmice bez pobjede i, htjeli to priznati ili ne u strašnom problemu. U narednom kolu u Čiču stiže takođe ranjeni Velež. Tri boda su želja ali i obaveza. Da se spasi što se spasti može.