Gradski derbi između Slavije i Romanije ponudio nam je dobar fudbal, mnoštvo prilika i borbu na terenu. Sokolovi su stigli do prve pobjede u prvenstvu, a Vučica je odigrala zaista kvalitetnu utakmicu i sa pravom mogu žaliti što nisu stigli do bodova. Publika koja se okupila u velikom broju mogla je uživati u uzbuđenjima pred oba gola.

FK Slavija – FK Romanija 2:0 (2:0)

Paljani su prilično iznenadili igrom pa se Slavijin vezni red nije (raz)igrao u prvih dvadesetak minuta, tek pokušaj Karića sa distance. Gosti su uzvratili preko Radosavljevića ali je njegov šut izblokiran. Nedugo zatim Cicović dobro prolazi i asistira Dačeviću, ali pojačanje Romanije promašuje loptu.

U 23. minutu Regoje mora praviti prvu izmjenu. Vučinić je povrijedio zglob i morao je van igre. Gosti koriste opuštenost igrača Slavije, Dačević se ustremio ka golu ali šutira neprecizno.

U 34. minutu Slavija dolazi do vođstva. Dosuđen je prekršaj na 25 metara od gola, Bjelošev šut brani Lučić ali na odbijenu loptu stiže Karić i šalje je u mrežu.

Karić za vođstvo Slavije

Osim nekoliko poluprilika nije se dešavalo ništa značajno sve do 43. minuta kada Arbinja pada u šesnaestercu a sudija pokazuje na bijelu tačku. Nismo baš sigurni da se radilo o startu za najstrožu kaznu već nas je više podsjetilo na holivudsko umjeće Spalevića. Bilo kako bilo, Bjeloš uzima loptu i sa penala duplira prednost.

Romanija odigrala hrabro

U nastavku Dabić lijepo prolazi po strani, traži Arbinju ali ovaj kasni sa uklizavanjem. Pokušao je i Bjeloš ali njegov šut je bio opasan samo za Sokolove na sjevernoj tribini.

Na drugoj strani Milošević je čak četiri puta probao savladati Nedžibovića, pokušaji su završavali u bloku ili intervencijama danas odličnog čuvara mreže Slavije.

Slijede dva pokušaja Bjeloša. Prvi, zanimljivo, upućuje udarac sa svoje polovine ali Lučić je oprezan. I njegov drugi udarac završava u rukama golmana Romanije. Možda i najbolju šansu za Slaviju ne koristi Beširević kada šutira sa sedam metara ali Đerić interveniše na gol liniji. Posljednju priliku na meču ima igrač/predsjednik Romanije, Blagojević, koji gađa rašlje ali Nedžibović paradom obezbjeđuju sebi visoku ocjenu.

Prva pobjeda Sokolova

Slavija: Nedžibović, Arbinja, Gojković, Beširević, Popović, Dabić (90. Šupuk), Bjeloš (90. Aškraba), Avdalović (77. Križevac), Vučinić (23. Radaković), Karić, Tomić

Romanija: Lučić, Koroman, Đerić, Babić (90. Otović), Simanić (71. Blagojević), Radosavljević, Cicović, Torbica (83. Pekić), Dačević (83. Elek), Ivković, Milošević