Uspjeli su Sokolovi zabilježiti prvi prvenstveni trijumf u duelu sa gradskim rivalom. Nije igra bila „pod konac” ali pikaju se tri boda. Za ocjene smo se konsultovali sa renomiranim sportskim novinarom koji je ovaj meč pratio, ali kaže nema potrebe za reklamom. Pa da krenemo:

Nedžibović: 7 – Kada su golmani Slavije u pitanju, tu nema sredine. Ili strašno kiksaju ili odbranama podignu publiku na noge. Nino je juče bio raspoložen za magnetisanje lopte, parada u finišu kada je skinuo šut Blagojevića je bila da Maslo uzdignute glave kaže „Šta je sad Dadane”!? Dobra, veoma dobra partija.

Gojković: 6 – Simanić mu je bio teži od zadatka iz matematike u trećem srednje. Mučio se sa visokim napadačem Romanije, morao ga je jednom baciti poput kečera na travu. Kasnije je na istom igraču zaradio i žuti karton. Mlad je Guja, pritisak je veliki, možda bi trebao malo odmoriti. Nije najbolje započeo sezonu.

Tomić: 6,5- Nije puno stariji od kolege u štoperskom dvojcu ali djeluje kao mašina, i stasom i intervencijama. Samopuzdanje do plafona, panika stavljena na off, Sergej izrasta u defanzivca na kojem bi Slavija mogla zaraditi u budućnosti. Ako bude pameti u klubu.

Popović: 6 – Špartali su Paljani po njegovoj strani baš kao Kal’novčani nekada Spasovdanskom. Ajde, razumijemo ove mlađe ali ga prođe i veteran Blagojević (stariji od njega). Zaista nemamo ništa protiv Popa ali je bolje i za njega i za Slaviju da se posveti treniranju kadetske selekcije.

Beširević: 6,5 – Dosta agilniji od prethodnika, mada smo očekivali više. Imao je par izleta naprijed, bivši kompanjon iz štoperskog para, Đerić, skinuo mu je već viđeni gol sa linije. Kao da se umorio od bekovske pozicije. Možda je povratak na štopera rješenje…

Šta je bilo Dadane?

Karić: 7,5 – Postigao je gol poslije odbitka ali bi sa iskustvom koje posjeduje trebao i morao više pružiti. Barem da izjednači učinak Kaljića iz prošlog prvenstva. Uzimao je loptu, tražio rješenja i nije to izgledalo loše. Ipak, premijerligaški je igrač, to iziskuje majstorske poteze

Vučinić: Prava je šteta što je zbog povrede morao rano izaći iz igre. Djelovalo je kao da će ovo biti njegov dan. Neumorno je trčao, ulazio u duele i iznosio loptu. Želinmo mu da se što prije oporavi, a ne bilo loše da više ne farba kosu.

Avdalović: 6 – Prosječna partija za njega. Učestvovao je u igri, pokušavao kreirati, odrađivao i defanzivu. Vidjelo se da je zbunjen presingom Paljana ali se brzo adaptirao i oslobodio. Đoletu smo obećali dobru ocjenu jer je dao izjavu poslije meča.

Bjeloš: 7 – 5 Prvi gol je pao poslije njegovog slobodnjaka, drugi je sam realizovao sa penaltika. Dovoljno za visoku ocjenu. „Ludački” pokušaj sa 62, 4 metra da savlada Lučića je svojstveno njemu. To što je zavrnuo šorc kao da želi pregaziti hladnu Željeznicu, ostavljamo za modne kritičare.

Dabić: 6 – Treba mu malo prostora da upali turbinu, a onda je ubrzanje automatski problem za protivnike. Samo, juče nije bilo previše efekta. Ne može se više govoriti talentu, Daba je zreo da bude jedan od nosioca igre Slavije.

Arbinja: 7 – Vidjeli smo reinkarnaciju Darka Spalevića u šesnaestercu. Zagradio se, sačekao protivnika pa uz vrisak majke devet Jugovića izborio penal. Treba i to znati. Njegovo zalaganje na terenu je konstanta za respekt. Nabijanje lopte poslije zvižduka i žuti karton: iskočio osigurač.

Izmjene:

Radaković: 7 – Dobio je prliku umjesto Vučinića i korektno odradio posao. Vukao je loptu po strani, pokušavao ubacivati, jedina zamjerka je nešto skromnija defanziva.

Trener Regoje: 6,5 – Kada tek u petoj takmičarskoj utakmici tim ostvari pobjedu, nešto ne štima. Nervozno je vodio utakmicu, očigledno je bio pod pritiskom. Nije Slavija blistala, negdje se pod indigom izgubila ona ljepota igre iz prošle sezone. Mišljenja smo da je prerano pokušao zatvoriti utakmicu pa je Romanija dobila prostora da prijeti.