U 6. kolu Omladinske lige BiH, grupa Centar 1, na pomoćnom stadionu sa vještačkom podlogom (na Brdu), tim sa Koševa je ostvario dvije visoke pobjede u duelima kadetskih i juniorskih selekcija.

Kadeti: Slavija – Sarajevo 0:6 (0:1)

U prvom poluvremenu ekipe su bile u egalu i igralo se prilično čvrsto. Slavija je imala bolje šanse a izdvojili bi onu kada Kujača izlazi sam pred golmana, ostavlja povratnu loptu za Andrića ali ovaj neuspjeva zatresti mrežu. Kazna je usljedila u finišu prvog dijela. Gosti realizuju brzu kontru u 40. minutu kada Nuhanović matira Kužeta.

U nastavku Kujača i Andrić ne koriste kolosalne šanse, Sarajevo brzim kontrama ponovo kažnjava. Oba puta strijelac je Mehmedović, u 54. i 58. minutu. To je prelomilo utalmicu pa do kraja Nuhanović postiže još tri gola (73, 77 i 83 minut) i donosi visoku pobjedu bordo timu.

Slavija: Kužet, Papaz, Lale (68. Nedić), Đurić (79. Toskić), Kujača, Radulović (61. Stojanović), Erbez, Andrić (68. Milidrag), Purković, Zupanc (79. Popović), Tešanović (68. Trapara)

Sarajevo: Šehić (73. Telarević), Hrnjić, Okanović (81. Bunić), Mehmedović (73. Morankić), Gačanović (64. Obuća), Džanko (46. Sojkić), Bajić (46. Jolić), Nuhanović, Velagić, Avdukić, Mujan (81. Ćutuk)

Juniori: Slavija – Sarajevo 0:6 (0:3)

Golman domaćih Vlačo je već u prvom minutu morao intervenisati i u situaciji jedan na jedan brani šut sa tri metra. Danas porozna odbrana Slavije dopustila je gostima da kreiraju akcije i postižu lagane golove, u prvom poluvremenu tri: Mehmedspahić (’18), Karahodža u 42.minutu i Merseli u sudijskoj nadoknadi.

U nastavku Sarajevo brzo dolazi do četvrtog gola, strijelac je Mehmedspahić u 51. minutu. Slavija zaprijetila dva puta preko Stjepića. Prvi put je odlično šutirao iz slobodnog udarca ali Lulić paradom spriječava pogodak. Druga šansa je bila još bolja: Stjepić izlazi sam pred Lulića ali loše šutira pored gola. Sarajevo svoje šanse koristi pa do kraja postiže još dva pogotka. Karadžuz pogađa u 75. minutu, a četiri minuta prije kraja Karahodža postiže svoj drugi gol na meču i postavlja konačan rezultat.

Slavija: Vlačo, Taušan, Pušara, Maksić, Stjepić, Vukmanović, Koprivica, Ristić, Forcan, Elez, Lubura

Sarajevo: Lulić, Omerhodžić, Karahodža, Kopić, Mehmedspahić, Suljić, Šehović, Šetić, Merseli, Karadžuz, Hodžić