Meč koji slijedi OKK Slaviji definitivno može promijeniti tok njenog ovosezonskog nastupa u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. U trećem kolu u novu dvoranu (subota, 20:00) dolazi Leotar, a pobjeda nad Trebinjcima vratiće samopouzdanje Sokolovima.

Slavija je u prva dva kola doživjela teške poraze, kući od Bosne sa minusom od 32 poena, bez energije i zalaganja, te u Tuzli od Slobode sa 26 poena razlike. Trener Petrić ispucao je zalihe izvinjenja, ceh je platio Amerikanac Ross koji je doveden kao veliko pojačanje a pružio veliko ništa! Raduje i realizatorsko buđenje kapitena Damjanovića u Tuzli sa 18 postignutih poena, za razliku od nule u prvom kolu. Nebesko plavi su u prethodnom prvenstvu oba puta slavili protiv Leotara, mi smo za produžetak tradicije.

Petrić izašao iz bonusa sa izvinjenjima

Leotar je u prvom kolu na gostovanju u Donjem Vakufu slavio protiv ekipe Promo 87:86. Ušao je Leo sa 13 poena prednosti u posljednju četvrtinu ali na kraju bio bolji za pola koša od protivnika. U drugm kolu ugostio je ranjeni tim Širokog (poražen kući od Slobode) i, možemo reći očekivano, poražen 63:85. Trebinjci žele još jedan brejk i ostanak u gornjem dijelu tabele, tu je naravno u mislima i „osveta” za prethodna dva poraza.