Košarkašice Igmana ugostiće u subotu (nova dvorana, 16:00) Kozaru iz Gradiške u okviru trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Prethodni meč naših djevojaka odigran je u nepopularnom terminu pa je nedostajalo publike na tribinama. Ovog puta očekujemo veću podršku.

U prva dva kola Igmanke su imale oscilacije u igri koje su rezultovale porazima. Alibi se može donekle naći u povredama i gripoznim igračicama. U meču protiv Mladog Krajišnika jurio se zaostatak i tek u finišu Igman je došso do svoje igre. Nažalost, dovoljno samo za pristojan poraz 64:72. Meč u Mostaru pokazao je drugo lice. Igman je ispustio prednost od 18 poena razlike protiv Zrinjskog i poražen je 73:81. Nadamo se da su izvučene pouke i da ćemo u subotu prolaviti prvu pobjedu u najelitnijem rangu BH košarke.

Kozara je u prva dva kola doživjela dva prilično visoka poraza. U Banovićima je na keaju zaostatak iznosio 19 poena (54:73), dok je kući bio pravi debakl u duelu sa ekipom Orlovi (31:74). Tražiće se iskupljenje pa možemo očekivati borbenost tima iz Gradiške u pokušaju da dođu do prvog trijumfa.