Slavija u subotu na svom stadion dočekuje ekipu Drine iz Zvornika u okviru 6. kola Prve lige Republike Srpske.

Dok se plavo-bijeli spremaju da nastave niz utakmica bez poraza i priželjkuju „osvetu” zbog prošlosezonskih „klizanja” protiv narednog rivala, Zvorničanima je ušla voda u uši (a Boga mi i na stadion kada je zbog obilnih padavina prekinut meč sa Radnikom) i pošto-poto žele prekinuti košmarni start sezone.

FK Drina Zvornik

Drina je prošlo prvenstvo završila na jednoj poziciji iznad Slavije. Oba prvenstvena meča su riješili u svoju korist: u Zvorniku je bilo 4:0 a u Istočnom Sarajevu 2:0 za Drinu.

Aktuelno prvenstvo su započeli remijem u Derventi protiv Tekstilca 0:0 a onda su uslijedila četiri vezana poraza. Od Sutjeske kući 0:2, Famosa u Vojkovićima 0:1, na svom stadionu od Radnika 0:1, te na gostovanju Ljubiću u Prnjavoru 1:3.
Dakle, bez pobjede i sa samo jednim potignutim golom Drina ima skor 0-1-4 i gol razliku 1:7.

Slavija – Drina

Kada su mečevi u Istočnom Sarajevu u pitanju, od posljednjih pet duela Slavija je u svoju korist riješila četiri uz jedan trijumf Drine (već pomenuti meč iz prošle sezone). U međusobnim okršajima gol razlika je na strani Sokolova – 9:3.

Forma, statistika, tradicija su na strani našeg tima. Ostaje samo da to momci u plavo-bijelim dresovima potvrde u subotu.