Slavija je u ovom meču trebala glumiti Želju kako bi se Igman iz Konjica pripremio za duel sa timom sa Grbavice. Da je bilo malo više koncentracije a manje sebičnosti, krunisala bi se dobra igra Sokolova protiv premijerligaša.

FK Slavija – FK Igman 0:1 (0:1)

Potvrdili su se naši prijašnji natpisi kako nad stadionom Slavije lebdi duh Tomislava Piplice. Ponovo je jedna slaba procjena čuvara mreže (ovog puta Sirćo) rezultovala primljenim golom. Iako sa deficitom u ranoj fazi meča, Slavija je dobro parirala timu iz višeg ranga uz još jedan dobar nastup Beširevića.

Ono što nije dobro jeste situacija na startu drugog poluvremena kada je Arbinja, umjesto da asistira Mandiću, odluči da (neuspješno) sam završi akciju. Izvinjavao se najbolji strijelac iz prošle sezone, nadamo se da će u prvenstvu biti širokogrudniji.

Kada su novi igrači u pitanju, Karić će svojim iskustvom biti od velike pomoći, Križevac pokazuje da ima manire špica, a očekujemo i od Radakovića da bude koristan na terenu.

Slavija je meč počela u sastavu: Sirćo, Popović, Tomić, Gojković, Beširević, Karić, Avdalović, Vučinić, Bjeloš, Dabić, Arbinja

U nastavku su igrali: Nedžibović, Mandić, Radaković, Križevac, Čvoro, Lukić, Šupuk, Stjepić, Aškraba