Šef stručnog štaba FK Romanija, Veljko Aleksić, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema i odnosom igrača prema zadacima.

Pripreme teku u dobrom ritmu i igrači daju sve od sebe tokom treninga i kontrolnih utakmica. Naravno, u ovom periodu dolazi i do umora, pa pada koncentracija, ali potrudićemo se da nađemo prostora za odmor. Zadovoljan sam pristupom fudbalera i njihovom željom da maksimalno odrade zadatke. Vjerujem da će do početka prvenstva biti još napretka” kaže Aleksić.

Kontrolni mečevi su donekle „otkrili” način igre koji želite, a to je visok presing na protivnika. Posljedni meč u Visokom je neki reper vaše vizije Romanije?

Prvo poluvrijeme protiv Bosne je ono što tražimo. Kontrolisali smo igru, pritiskali protivnika i tražili njihove greške da dugim pasom izbacimo napadače u gol priliku. Dobro smo stajli na terenu ali sam vidio i neke nedostatke koji su me, moram priznati, iznenadili. Moraćemo to ispraviti u najkraćem mogućem roku“.

Igrači koji su pojačali Romaniju pokazuju da su tu sa razlogom.

Dačević je iskusan igrač sa mnogo utakmica u nogama i biće jedan od ključnih fudbalera u timu. Evidentno je da još nije u formi ali kada dostigne najviši nivo fizičke spreme, tek tada će pokazati šta može. Torbica je mlad momak koji zna fudbal, ima želju, ali smatram da može pružiti još više. I ostali momci koji su došli trude se da ispolje svoje znanje, i sa „starim” igračkim kadrom se dobro uklapaju”.

Najveće iznenađenje je Koroman koji se odlično snašao na poziciji beka.

Da, zaista pruža odlične partije kraj linije iako mu to nije prirodna pozicija. Odlično reaguje u defanzivi, pravovremeno iznosi loptu i uključuje se naprijed. Ono što me je fascinira je njegovo upijanje svih sugestija koje mu dajem i koje on realizuje na terenu. Mlad je, želi da uči i napreduje, tek će pokazati kvalitet” zaključuje Aleksić.