Romanija je danas gostovala u Visokom gdje je odigrala pripremnu utakmicu sa ekipom Bosne. Trener Aleksić je izveo nešto izmjenjen sastav u odnosu na prethodne mečeve, ali nije odustao od svoje vizije visokog presinga. Na golu je bio Lučić, štoperski par činili su Čvoro i Đerić, bekovi Cicović i Koroman, na sredini su igrali Pekić i Babić, ispred njih Dačević, po krilima Torbica i Lukas (ne Aca već Brazilac) i najistureniji Simanić.

NK Bosna – FK Romanija 1:1 (0:1)

Izašla je Romanija na tridesetak metara od gola protivnika i tu vršila pritisak na domaće igrače. Isplatilo se to nakon nešto više od dvadeset minuta igre kada griješi štoper Bosne a Simanić kreće ka golu, zaobilazi golmana i šalje loptu u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije identična situacija ali sada je golman sekundu brži od Simanića i dolazi prije do lopte. Izdvajamo i odličan pokušaj Dačevića. U finišu prvog dijela koje je Romanija u potpunosti kontrolisala, Simanića je zbog lakše povrede zamijenio Kareem.

Nastavak donosi potpuno drugačiju sliku na terenu. Ako je Lučić u prvom poluvremenu imao samo jednu intervenciju, već u uvodnim minutama nastavka morao je dva puta intervenisati. Nastavila je Bosna sa agresivnijom igrom, ređaju se šanse ali do izjednačenja domaći dolaze istovjetno kao Romanija. Pekić je izgubio loptu pred šesnaestercom a Bojić pogađa donji ugao Lučića. I dalje prijeti Bosna a najbliža golu je bila situacija poslije kornera kada ostaje jedan od igrača sam na dva metra ali glavom šutira pokraj stative.

Uspjela je Romanija ponovo uspostaviti kontrolu i polako je gurala domaće u njihov šesnaesterac. Jednu loptu sa strane koristi Kareem, dobro šutira ali lopta odlazi iznad prečke. Za Vučicu su debitovali Otović i Ivković i pokazali da će itekako biti od pomoći. U igru je ušao i Blagojević mada nije trebao ulaziti. Izgleda je fudbalsko znanje ostavio na dugoj pauzi, i bolje da se drži predsjedničke funkcije (bio je prisutan kada je pisan ovaj izvještaj). Do kraja nije bilo promjene rezultata.