Treća pobjeda Slavije u Prvenstvu Bosne i Hercegovine stigla je zahvaljujući odlično odigranoj trećoj četvrtini u kojoj su Plavi ostavili goste na samo 6 postignutih poena. Najefikasniji u Slaviji bili su Ilić sa 16, Elez i Bah sa po 14 poena. Kod gostujućw ekipe izdvojio se Mart sa 24 poena i Miličević sa 18 poena.

OKK Slavija – KK Posušje 86:65

(20:15, 22:26, 20:6, 24:18)

Uspjela je Slavija anulirati početno vođstvo gostiju i preuzeti kontrolu nad utakmicom. U drugoj četvrtini Filip Njegvanović postiže dvije trojke i podsjeća nas na stare dane kada je blistao na parketu. Ali po ko zna koji put ove sezone pada koncentracija Plavih pa na odmor umjesto dvocifrene prednosti odlaze samo sa +1 (42:41). Najveći problem Slaviji u prvom poluvremenu predstavljao je Miličević sa 14 postignutih poena.

Treća četvrtina je primjer (osim uvodna dva minuta i neshvatljivih promašaja Trunića) kako je Slavija trebala i treba igrati. Jaka odbrana, požrtvovanost poput one Dušana Eleza pri pokušaju da spase loptu što je izazvalo najjači i najdugotrajniji aplauz u dvorani. Ostavljeni su gosti na samo 6 postignutih poena, Miličević na jednom uspješno izvedenom slobodnom bacanju. Razlika od 15 poena nešto je što nismo navikli u aktuelnom prvenstvu. A lijepo je.

Posljednju dionicu trojkom otvara Ilića za najveće vođstvo na meču od +18 (65:47). Gosti su forsirali šuteve i promašivali, Sokolovi strplijivo vrebali i kažnjavali. Četiri vezana poena Eleza i Slavija ima +20 (79:59). U finišu su ušli i mladi košarkaši Slavije da zabilježe minutažu. Obrenović je uspio i pogoditi za dva poena.

Slavija: Maran 9, Ilić 16, Elez 14, Bah 14, Damjanović 6, Sikiraš, Obrenović 2, Trunić 7, Njegovanović 10, Markise 8, Pejičić, Krunić

Posušje: Blisko 3, Mart 24, Zovko 13, Derek 5, Miličević 18, Jukić, Jo. Ramljak, Kovač 2, Gray, Ja. Ramljak