Rukometni Klub Slavija u nedjelju (18:00) igra derbi istoka u Višegradu protiv istoimenog kluba.

Dobri nastupi Sokolova i serija od šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu izazvali su veću pažnju medija pa je tako jučerašnji trening posjetila ekipa Radio televizije Republike Srpske.

Igor Beribaka

Članovi stručnog štaba i prvotimci su jednoglasni: Odlična atmosfera u svlačionici i kvalitetan rad na treninzima presudni su za pozitivne rezultate. Prija ima pažnja ali ističu da su prije svega ponosni na sebe jer su dokazali da se mogu nositi sa svim timovima u ligi i da su zasluženo na vrhu tabele sa istim brojem bodova kao banjalučka Mladost.

Rijetki su oni koji su pred početak sezone vjerovali u podmlađeni tim Slavije. Predviđali su im borbu za opstanak i stagnaciju kluba. Slika je poslije osam kola sasvim suprotna. Plavi zasluženo uživaju u gornjem dijelu tabele, samopuzdanje do plafona i želja da pokažu još više.

Tarik Alibegović

Meč u Višegradu biće težak zbog rivalstva. Ipak, Višegrađani su posljednja tri kola prikazali loša izdanja. Ispustili su pet golova prednosti u Prnjavoru protiv Sloge i osvojili bod, te preslikana situacija na svim parketu u duelu sa Kozarom. A onda poraz na Sokocu od Glasinca u posljednjim sekundama. Imaće mnogo motiva da se vrate na pobjednički kolosjek ali hendikep su im povrede nekoliko važnih igrača.