Poslije 49 emitovanih emisija i preko 90 sportista ugošćenih u studiju Radija Istočno Sarajevo, ponedjeljkom od 18 časova nećete više imati priliku slušati sportske novosti iz našeg grada u Radio magazinu SportEast.

Do prekida saradnje nije došlo (a obradovali bi se neki) zbog konflikta. Jednostavno, nisu se poklopile vizije i koncepti. Ima malo tu i nedostatka želje da se unaprijedi program, ima i lijenosti pojedinaca, a ima i doza nepoštovanja.

Radio magazin je bio jedina autorska emisija u programu ovog radija, slušana sasvim pristojno, i uz video prenos uspjela je pronaći svoju publiku.

Problem je nastao oko snimanja jubilarne 50. emisije i kada su pojavili neki drugi prioriteti. Nije se našlo zrno razumjevanja za brendiranu emisiju, nudila su se neka nelogična alternativna rješenja… a po narodnoj „bolje spriječiti nego liječiti” izabrana je najbezbolnija odluka: zaustaviti sve dok postoje korektni odnosi. Tako smo učinili i kada je Vivo TV bio u pitanju.

Veliku zahvalnost dugujemo direktorici RTVIS, Nataši Bogdanović Trifković, toncima Aleksandru Đajiću i Deniju Antiću, kao i voditeljskoj zlatnoj rezervi Radio magazina, Darku Došlu. Naravno, našem sponzoru, kompaniji Zlatno Zrno i svim prijateljima emisije.

Mi ćemo pronaći rješenje i nastaviti sa snimanjem u dogledno vrijeme, i dalje ćemo promovisati naše takmičare i klubove.

Sportski pozdrav!