Ne znaš šta znači Rundalj!? Pa ti si sine propustio dosta predavanja na fakultetu zvanom stadion. Nedostajaće ti ta šestica u indeksu života, biće ti prazan folder smijeha koji nam je poklanjao Simo Kujača.

A Simo je je neiscrpna arhiva dosjetki zbog kojih smo se na tribini locirali tik uz njeha ne bi li čuli neku novu prozivku. I uvijek nas je iznova oduševljavao prozivkom igrača, sudije, ili nekog atipičnog poteza na terenu. Nerijetko i nismo gledali šta se dešava na travnjaku, što od suza zbog smijeha, što od želje da čujemo još ponešto.

Modri su plakali

A nije Simo pucao u prazno, o ne! U mladim danima bio je prava čigra sa loptom, pamti se kada je na turniru u Kiseljaku sa svojom ekipom izbacio moćni Dinamo iz Zagreba koji je tu bio na pripremama. Kažu da su Modri tada pustili suzu zbog poraza, neki iz šale tvrde da su i kupili crnu rezervnu garnituru dresova zbog toga. Ili kada je iz slobodnjaka zabio evrogol koji je sudija poništio, a Simo ponovo namjestio loptu i pogodio u isto mjesto pa arbirtru dobacio „E hajde ga sad poništi majstore“.

Simo Kujača je nedavno operisan i uspješno se oporavlja. Mi sa nestrpljenjem čekamo na njeogov povratak na tribinu, da nas opet nasmije. Jer bez njegovih opaski, nije potpun ugođaj.