Tragom informacije o „strahovladi i diktaturi” predsjednika Fudbalskog kluba Romanija, direktno smo se obratili Marku Blagojeviću sa pitanjem o trojici igrača sa kojima je raskinuta saradnja. Predsjednik Vučice potvrđuje rastanak:

Tačno je da se FK Romanija zahvalila trojici fudbalera. Marko Vuković, Muzafer Ivković i Marsel Mace nisu više članovi kluba. Odluka nije bila isključivo moja već u konsultacijama sa ostalim članovima UO i stručnog štaba. Donesen je zaključak da pomenuti igrači ne mogu dati puni doprinos u našem primarnom zadatku, a to je opstanak u Prvoj ligi“.

Često ste na meti kritika javnosti. Koliko to utiče na vas?

Nije prijatno pročitati komentare sugrađana koji su puni negativnih riječi. Ali znam da radim ispravnu stvar u interesu Romanije i to je ono što me drži na tom kursu. Svako ima pravo da iznese sopstveno mišljenje, ali bi ljepše bilo da ti isti ljudi dođu i podrže Romaniju“.

FK Romanija

Dakle, nema diktature?

Apsolutno ne! Niko ne smije biti iznad kluba pa ni ja. Svi zajedno moramo izboriti opstanak i razmišljati isključivo u tom pravcu. Problema je bilo i biće kao u svakom klubu, dosta je tu emocija i adrenalina, ponekad se kaže i poneka suvišna riječ, ali na kraju smo svi u istom taboru“.

U zajedništvu je spas?

Naravno. Pred nama je gostovanje Omarskoj gdje bi pobjedom napravili veliki pomak u borbi za opstanak. Zato svi moramo dati svoj maksimum da sa tri boda dođemo u priliku da sami odlučujemo o svojoj sudbini u završnici prvenstva. Vjerujem da ovaj tim to može” kaže Blagojević.