Urođeni talenat, predanost rukometu i naporan rad formula su za uspjeh. A karijera Miloša Močevića u zemlji galskih pijetlova upravo je išla tom stazom. Odlični nastupi u drugoligaškoj ekipi Besancon preporučili su Moću da otvori vrata najeltnijeg francuskog društva i da potpiše za Cesson. Ipak, sport ima i onu ružniju stranu, povrede. Miloša je jedna, bar za određeni period, zaustavila u predstavljanju svojih mogućnosti francuskoj publici.

Povrijedio sam se 13. decembra na utakmici kupa Francuske protiv ekipe Chambery Savoine. U drugom poluvremenu sam uradio paradu i prilikom doskoka mi je samo koljeno „prošetalo” i nisam mogao nastaviti igru. Doktori su odmah pretpostavljali da se radi o povredi prednjih ukrštenih ligamenta što je kasnije potvrđeno magnetnom rezonancom. Operacija je zakazana za 8. januar 2024. godine oporavak i operaciju ću raditi u klinici Saint Lorient u Rennes-u“, pojašnjava nam Miloš.

O novom klubu i adaptaciji kaže:

Kao i svaki početak malo je teško bilo da se naviknem na veći nivo, na jače igrače, ali vremenom je išlo sve bolje. Pred kraj prvenstva sam počeo dobijati i više minuta ali povreda je nažalost sad to sve prekinula na neki period“.

Nije zadovoljan rezultatima kluba

Za sada nemamo neke rezultate, očekivane i predviđene. Nalazimo se na 13. poziciji sa 8 osvojenih bodova. Neke utakmice smo izgubili nesrećno u zadnjim trenucima. Možda nije opravdanje ali imamo puno problema sa povredama, iskreno se nadam da ćemo sljedeće polusezone popraviti utisak i ostvariti zacrtane ciljeve“.

Do prije par godina Premijer liga BiH bila je velika sastisfakcija. Danas se te granice pomjeraju pa je među stativama gledao u oči Karabatića

Zaista prelijepo iskustvo igrati protiv najboljih igrača na svijetu. Nikola nažalost nije igrao tu utakmicu, bio je tu samo Luka ali svakako da Pariz u svojoj ekipi ima samo igrače svjetske klase, tako da sam taj meč zaista uživao” .

Živov u Francuskoj?

„Mogu reći da jesam jezik prilično dobro savladao tako da nema te barijere u razgovoru sa trenerima i saigračima, a takođe je i Francuska veoma lijepa država tako da svaki slobodan dan koristim da negdje otputujem i upoznam neki novi grad ili regiju” sumira Miloš.

Moći želimo što brži oporavak i da kvalitetom u najboljem svjetlu predstavlja naš grad.