Gazimo četvrtu kalendarsku godinu (krenuli smo 4. juna 2021. godine) i uspjeli smo okupiti čitaoce i prijatelje portala. Neki redovno prate naše objave, drugi povremeno pročitaju koji tekst, a ima i onih koji svrate da daju neko svoje mišljenje. Često da nas prosvijetle. Sa većinom klubova iz Istočnog Sarajeva smo uspostavili korektnu saradnju…

Hmm gotovo sa svima. Fudbalska i košarkaška sekcija Slavijine porodice izgleda nikako ne mogu da nas svare. Ali baš nikako! Slučajnost ili ne, u oba kluba je aktuelni predsjednik aktuelni gradonačelnik Ljubiša Ćosić. Tim čudnije jer je gospodin Ćosić uvijek spreman za razgovor, a bio nam je i gost u Radio magazinu. Ne vjerujemo da predsjednik rupovkom komunicira sa svojim podređenim u klubovima ali veza je negdje pukla i moraju se provjeriti kablovi. Obavezno!

Ne, nemoj mi prići

Fudbalski klub je od starta stao u gard pa je zbog prvoaprilske šale o smjeni Regoje i dolasku Drinjaka na klupu, reagovao Kafu iz Dogloda i sa sekretarske funkcije čak naručivao tekstove protiv SportEast-a. Berjanov loš smisao za humor ili animozitet prema uredniku? Biće da je ovo drugo jer se odvažio da uredniku uputi salvu uvreda i psovki. Telefonom naravno, uvijek je bio slab u duelu, još od Omladinca. Uglavnom, da nije Zorana Pušare ne bi znali ni kada se igra utakmica.

Trener Bojan Regoje ne samo da nas ignoriše već izbjegava i u kafićima. Zašto, to samo on može objasniti. Kao i konstrukciju da Čampara i Radovanović odlučuju šta će se pisati na portalu. Šteta što nam kao javna ličnost uskraćuje informacije. O stanju u klubu, pojačanjima, kada će ponovo ponuditi ostavku i slično.

Stefan prvoosnovani

Košarkaški klub je pak horor priča zbog koje mala djeca imaju traume! Igračima je zabranjeno da našem portalu daju izjave, oklijevaju se čak javno i pozdraviti, jer pomoćni trener i glavni vlasnik Stanić (raji nebitniji) može izazvati haos.

Iako je naš uvaženi kolega Stefan Papaz pisao oštre kritike zbog Slavijinih igara ove sezone, njegov imenjak iz OKK Stanić, pardon Slavija, na nama je iskalio bijes podužim i patetičnim komentarom punim uvreda. I punim gramatičkih grešaka naravno. Šaraba je tu da gasi vatru, ali nije ni on miljenik naših tekstova. Javi se samo kada nam se potkrade kakva greška.

Dakle, zajednički imenilac je Ćosić na koga se često pozivaju i zloupotrebljavaju njegovo ime, baš kao onda kada je navodno bio ljut što su u emisiji bili gosti iz OKK Igman. A predsjednik je tada bio u Srbiji i u telefonskom razgovoru potvrdio da nije imao pojma ko je kome bio gost.

Pratili smo ih i na gostovanjima

Još je jedna poveznica: i Stanić i Regoje su ćelavi. Mogli su pokazati bar malo empatije prema uredniku koji je takođe u deficitu sa kosom.

Zato je pala odluka! U narednom ciklusu emitovanja Radio magazina SportEast (sredinom februara) pozvaćemo u goste predsjednika klubova, te Regoju i Stanića. Ovaj drugi se čak i nudi da gostuje. Pa da civilizovano riješimo probleme. Ako ih uopšte ima. Vodimo ljubav a ne rat. Volimo Slaviju, sa ili bez redovnih plata.