Bez golova u Čiči. Poslije uspavanke u prvom poluvremenu, zanimljiviji nastavak u kojem su oba tima imala nekoliko dobrih prilika ali se mreže nisu tresle.

FK Slavija – FK Laktaši 0:0

Prvih 45 minuta prošlo je bez udarca u okvir gola. Slavija je već u 22. minutu ostala bez kapitena Popovića koji je zbog povrede morao napustiti teren. Prvu i jedinu šansu imao je gostujući igrač Stamenković u posljednjem minutu prvog dijela kada sa dva metra šutira glavom pored gola.

Prespavali smo prvo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme dosta zanimljivije a otvara ga Kaljić udarcem sa distance. Čekalo se do 73. minute kada gosti imaju tri odlične prilike u razmaku od pet minuta. Prvo je Babić šutirao sa 25 metara ali Nedžibović dobro interveniše. Potom Milić dva puta poslije kornera ostaje sam i šutira glavom, oba puta van okvira gola.

Red je došao na Slaviju ali Arbinja u 82. minutu ne koristi fenomenalan pas Bogučanina. Izašao je najbolji strijelac Sokolova sam pred golmana ali šutira pravo u njega. Dva minuta kasnije Bjeloš iz slobodnog udarca dobro gađa ali lopta od’azi tik pored stative. Mogao je i Tomić u 90. minutu bolje reagovati kada šutira glavom sa dva metra, čini se da je prerano skočio.

Arbinja propustio dobru priliku

Slavija je ovom nulom došla do devetog remija u sezoni.

Slavija: Nedžibović, Đerić, Beširević, Popović, Tomić, Kaljić, Bjeloš, Avdalović, Dabić, Asentić, Arbinja.
Igrali su još Čvoro, Vučinić i Bogučanin

Zahvaljujemo se Duketu na fotografijama