Slavija je došla do devetog trijumfa u Prvenstvu Bosne i Hercegovine poslije uzbudljivog duela sa Sparsima. Bilo je uspona i padova u igri Sokolova ali su bili koncentrisani onda kada je to bilo najpotrebnije. Tanksley je definitivno svojim zakucavanjima ali i igrom ponio epitet igrača utakmice.

OKK Slavija – KK Spars 87:76

(23:16, 21:30, 23:14, 20:16)

Tanksley igrač večeri

Slavija je otvorila meč serijom 5:0 (poenima Marana) ali se nije uspjevala previš rezultatski odlijepiti. Gosti su odgovarali na koševe Sokolova, kao kada je na trojku Foremana uzvratio Vraneš. Iz prve dionice izdvojili bi i situaciju kada je Tanksley ukrao loptu, napravio odličan ulaz i monstruozno zakucao. Četvrtinu je zatvorio Ilić trojkom u posljednjim sekundama.

Trojka Ilića i na startu druge četvrtine kada Slavija ide na +10. Međutim Spars se vraća u igru, najviše zahvaljujući Vranešu pa prilazi na -4. Nije to poremetilo plave koji ponovo ulaze u ritam i agresivnom odbranom tjeraju goste na greške, posebno Hulk Hogana sa brojem 34 (Motley) i vraćaju dvocifrenu prednost tri minuta prije kraja. A onda gosti preuzimaju tok meča u svoje ruke i trojkom Karapandžića dolaze do prvog vođstva.

Bitan trijumf

Poslije odmora gosti povećavaju prednost na +5. Mučio se prilično Damjanović sa realizacijom, a utisak je da su igrači Sparsa bili dominantniji u skoku. Tanksley je još jednim zakucavanjem pa u narednom napadu i trojkom vratio rezultat na nulu i podigao publiku u dvorani. Jovanović je precizan sa linije slobodnih bacanja a Tanksley ima još jedan dobar ulaz pod koš za seriju Slavije 9:0. Jaka odbrana plavih i dvije vezane trojke Foremana te polaganja, dovele su do ključanja atmosfere u dvorani. Ipak Ćurevac sa zvukom sirene pogađa trojku te Slavija u posljednjih 10 minuta ulazi sa „samo” +7.

Posljednja četvrtina donijela je bržu igru, Motley pogađa dvije trojke, Ilić i Elez ekspresno vraćaju. Na 5:51 do kraja Slavija ima +11 (77:66) ali Houard sa 5 vezanih poena smanjuje razliku. Slavija tri minuta ne uspjeva postići koš, napokon Maran polaže na 2:54 do kraja. Dvije izgubljene lopte Marana srećom Spars ne kažnjava pa Tanksley ima priliku za treće večerašnje zakucavanje. U posljednji minut Slavija ulazi sa +9, izdržava pritisak Sparsa i dolazi do devete pobjede u prvenstvu.

Foto: Duke

Najefikasniji u redovima Slavije bio je Tanksley sa 18 poena, Foreman je postigao 15, Maran 14, Ilić 13, Jovanović 12…

Kod gostiju poenterski najraspoloženiji su bili Vraneš sa 17 i Ćurevac sa 15 poena.