Bila je ovo sezona Tangovog hoda po tankoj žici između podizanja kluba koja su podsjećala na neka srećnija vremena do antologijske izjave teta iz CIPS-a „Pao sistem“. A bi ovo drugo. Visoke ambicije i plitak novčanik sudarili su se u stvarnosti drugoligaškog Juga, pa su zalet i ekstaza sa početka prvenstva zaustavljeni otrežnjavajućom crnom serijom od pet uzastopnih poraza čime je prvenstvo izgubljeno za ekipu Mirka Čampare. Preostaje polufinalni turnir Kupa Republike Srpske u Bijeljini da bar malo sapere pješčanu kišu sa haube oldtajmera.

Malo kome će biti jasno kako je je jedan klub koji je postigao 119 golova završio na petoj poziciji sa skorom 10-1-9. Možda odgovor leži u 80 primljenih pogodaka pa se 31 osvojen bod na kraju prvenstva čini najrealnijim. Jer, gubio je Tango mečeve od ekipa iz donjeg dijela tabele, a kiksao i na domaćem terenu. Nedopustivo za bolji plasman.

Nova dvorana je koliko-toliko bila pogodno tlo za bodove. Ostvarila je Crvena Armija 7 pobjeda u njoj i doživjela dva poraza (treći u Vojkovićima gdje su dislocirani zbog koncerta Srpske majke). 76 postignutih pogodaka uz 35 primljenih za 21 bod. Ostaće bar upamćeno torpedovanje Radničkog sa 18 pogodaka i trijumf nad Zahumljem u kojem je Tango, za divno čudo, pokazao karakter i timski duh.

Učinak na strani 3-1-6 i samo 10 osvojenih bodova glavni su krivac što je baraž ostao nedostižan. Dozvolio je Tango da Glasinac ostvari prvu pobjedu u sezoni, da često izgubi pozitivan rezultat sa poluvremena ili da ga Košarac sam pobijedi na Palama.

Protiv Zahumlja – momački

Pokušao je Čampara pripremama i treninzima uigrati ekipu ali izostalo je zajedništvo, ali i disciplina (dueli sa Kalinovikom su ostavili Markovića i Ligatu ranije u svlačionici). Manjak samopouzdanja, ponekad i kvaliteta te odlasci nekoliko igrača kojibi mogli dati doprinos boljoj igri, urušili su Čamparin sistem koji se evidentno ne može primjenjivati na amaterski nivo takmičenja. Jer kako kazniti nekoga ko igra besplatno? E to je već druga priča o kojoj ćemo naknadno pisati, dovoljno je reći da Tango ispada neželjeno pastorče grada sa budžetm od 6 hiljada godišnje (prošle godine imao samo 2000!?).

Pandža, Pušara i Ligata su postigli po 18 pogodaka, Purković, Šehovac i Lindov po 9, Čampara, Popovac i Knežević po 6, Dedić 4, Milošević, Đorem i Babić po 3, Salčin, Honić i Ramić po 2 gola, uz jedan autogol protivnika.

Omladinci

Ono što može restartovati Čamparin sistem jeste omladinska selekcija koja je ove sezone nastupala u Premijer U19 futsal ligi BiH. Baza iz koje će se u narednom periodu moći popuniti prvi tim, a poneki su već i dobili šansu. Lakić je postao dostojna zamjena Trifkoviću na golu, Vukadin je nekoliko puta dobijao šansu, Dragović se dobro pokazao na debiju. Da li je klub spreman žrtvovati par sezona dok dječaci stasaju ili će se dovesti kvalitetna pojačanja, saznaćemo. Mi navijamo za prvu opciju.