Sirćo: 7 – Djelovao je sigurno i hvatao sve lopte koje su upućivane na peterac. Fanstastično reagovao kod šuta Tešanovića i izvadio loptu iz rašlji.

Đerić: 6,5 – Kada podletiš pod loptu i dozvoliš da te duplo stariji Kokot pretrči i uđe u šansu, onda nema veće ocjene. Nesiguran pred golom kada je lopta stigla do Minića na otvaranju drugog poluvremena.

Beširević: 6,5 – Bio je konstantna sedmica a sada je uslijedio pad prvenstveno zbog naivnosti u duelu sa Kokotom kada je skrivio penal.

Popović: 7 – Kapiten u derbiju kapitenski. Nije toliko uticao na igru ali nije ni dozvoljavao igračima Famosa previše prostora. Kao brižni staratelj brinuo se o mlađariji u svom timu.

Tomić: 7,5 – Utakmica polusezone za ovog momka. Odigrao „kao veliki” i čistio opasne lopte na svojoj strani. Inteligentno reagovao kada je istrčao i ponudio se Bjelošu i centrirao u akciji kod drugog gola Slavije.

Erić: 6,5 – Radilica na sredini od koje ne očekujemo ljepotu igre. Solidno parirao protivničkim igračima koji se nisu naigrali previše.

Bjeloš: 7 – Dobio je defanzivniju poziciju nego inače pa smo bili uskraćeni za njegove majstorije. Na kraju korektno odrađen posao uz zamjerku na nervozni gest poslije starta Minića i rano zarađen žuti karton.

Mandić: 6 – Nismo navikli Mandu u ovako lošem izdanju. Nije se najbolje snašao na uskom terenu pa je meč proveo u borbi sa klaustrofobijom.

Dabić: 8 – Kao da je strgnuo okove sa sebe i predstavio se publici u svom najboljem svijetlu. Učestvovao u igri, nudio se, stvarao probleme odbrani Famosa. Fer plej potez kada je krenuo u kontru i izbacio loptu van terena jer je igrač Famosa ostao na travi – za najvišu ocjenu na meču.

Mišović: 7 – Nismo pretjerano uživali u njegovim potezima ali je maestralno ispratio Arbinju i postigao pogodak. Opravdao devetku na leđima.

Arbinja: 7 – Fajter na terenu koji ulazi u svaki duel. Vezao je odbranu Famosa na sebe i odlično probio po lijevoj strani i asistirao Mišoviću. Šteta što je „zeru” kasnio na onaj centaršut. Zaslužio je gol.

Izmjene:

Bogučanin: 7 – Drugi gol u dva meča, može li bolje i za njega i za ekipu? Ispratio akciju i pravovremeno reagovao za drugi gol Sokolova.

Gojković: 6 – Ušao je umjesto povrijeđenog Đerića i možda bi prošao ispod radara da nije izgubio loptu u duelu sa Markovićem poslije čega je Famos postigao gol u sudijskoj nadoknadi. Možda je i bio faul nad njim, VAR- a nema.

Bojan Regoje

Trener Regoje: 7 – Rizikovao sa temperamentnim Bjelošem umjesto povrijeđenog Kaljića i isplatilo mu se. Skockao je omladinu koja dobro izgleda ove polusezone, tako je djelovala i u derbiju. Ućutkao teoretičare zavjere da će Slavija pustiti bodove Famosu i išao na pobjedu. Malo mu je nedostajalo da to ostvari.

Korišćene fotografije: Foto Vaske