Dušan Ristović trenutno živi lijepu fudbalsku priču a partije madog štopera u ekipi federalnog prvoligaša, Bratstva iz Gračanice, su na zavidnom nivou. Za SportEast nam govori o svom klubu:

„U Bratstvo sam stigao na ljeto, nakon dvije godine igranja Prve lige Republike Srpske. Moram priznati da sam došao u veoma zdravu fudbalsku sredinu i da su me momci i stručni štab prihvatili odlično već u samom startu. Imamo realtivno mladu ekipu, koja zaslužuje biti pri samom vrhu tabele, što smo svojom igrama i rezultatima dokazali ove polusezone”.

Nije start prvenstva počeo baš kako treba a onda je Bratstvo ušlo u odličnu seriju.

„Naravno da u fudbalu postoje utakmice kada ne ide baš sve kako zamislilite i u kojima smo gubili bodove, što se nama dešavalo na početku prvenstva. Bez obzira na to, kada se sumira cjelokupna polusezona u kojoj smo doživjeli svega tri poraza, može se reći da smo zadovoljni postignutim i što je najbitnije u vrhu smo tabele Prve lige Federacije. U poslednjih 7 kola nismo doživjeli poraz i nadam se da ce tako ostati u poslednjem kolu u Banovićima”.

Iako si primarno zadužen za defanzivne zadatke, riješio si utakmicu u stilu prekaljenog golgetera.

„U prošlom kolu nam je gostovala jako kvalitetna ekipa i težak protivnik Simm Bau. U veoma teškoj i egal utakmici, u kojoj su obje ekipe stvarale šanse, moj gol je presudio meč, te je moja ekipa je zasluzeno izvojevala pobjedu”.

„Zadovoljan sam svojom igram u prvom dijelu sezone i smatram da sam zalaganjem i radom nagrađen sa 2 postignuta pogotka, što je za mjesto na kojem igram u odbrani sasvim korektan učinak. Svakako da su ambicije uvijek na najvišem nivou i nadam se da ću svojom igrom skrenuti pažnju na sebe i napredovati u daljoj karijeri”.