Terzić: 7 – Nije imao panterskih bravura kao ranije tokom prvenstva ali je branio sve šuteve sa distance i pravovremeno istrčavao na loptu. Za promaju u odbrani i golove nije krivac.

Škrba: 7,5 – U grupi onih koji su imali motiv dokazivanja protiv bivšeg kluba bio je najbolji. Pokazao je da je prvoligaški igrač, sa kućnim ali i fudbalskim vaspitanjem. Budući neprikosnoveni lider odbrane Famosa. Ako ostane.

Marković: 5 – Prvi put dajemo ovu ocjenu. Ne zbog kikseva ili promašaja već zbog nesportskog ponašanja. Znamo da je Mare „luda glava” ali isto tako da ima kvalitete igranja za više rangove. Karate udarci na Arbinju, Bjeloša i „zakucavanje” Beširevića su užas! Za ovako pomračenje uma ne postoji opravdanje.

Perović: 6,5 – Znamo da Perke grize poput zvjerke ali to u derbiju nismo vidjeli. Blijedo izdanje koje će i on i mi brzo zaboraviti. Dozvolio je Dabiću da postavi šator i kampuje na njegovoj strani.

Radović: 5,5 – Što nije igrao mali Ogi? Mogli bi postaviti ovakvo pitanje jer je promet saobraćaja po njegovoj strani bio kao kad se vikendaši vraćaju kroz Kotorac. Oba gola su pala upravo „preko njega”. U napadu izborio jedan aut. Malo!

Tešanović: 6,5 – Kapiten dobrog srca darovao je nebrojeno lopti protivniku. Povrede i pozamašan zadnji trap smanjile su mu sposobnosti kretnje. Borbenost je tu i onaj pokušaj u rašlje za aplauz.

Minić: 6,5 – Striktni zadatak da provocira Bjeloša je odradio perfektno. Ostali segmenti diskutabilni. Evidentan je strah da preuzme odgovornost i da razigrava saigrače. Da mu nije izblokiran šut početkom drugog dijela možda bi ocjenjivali bolje.

Mićić: 7 – On je kao zaposlenik u državnim firmama: tu je negdje tokom radnog vremena ali radi kada mu se naredi. Ponovo rutinski sigurno izveden penal.

Blažić: 7 – Nešto angažovaniji i korisniji u odnosu na ranije nastupe pa je pokušavao ugroziti Sirću. Ulazio u duele, trudio se. Relizacija i dalje ključni problem. A ofanzivni je igrač. I tako to.

Lalović: 6 – Mogli smo prepisati ocjenu sa prethodnih mečeva. Tićina igra je poput autora ovog teksta kada je oblijetao oko one cure iz Grlice. Kao napadam, kao nešto radim po tom pitanju a ona se udade za drugog.

Kokot: 5,5 – Da nije lukavstvom iznudio penal ocjena mu bila kao Maretova. Žuti karton u trećem minutu jer rukom daje gol!? Nervozan i nepotrebno agresivan pa isključen. Toliko smo ga puta pohvalili, sada je kritika opravdana. Sa njegovom karijerom se morao ponašati gospodski. A nije.

Izmjene:

Otović: 7 -Ušao je rovit u igru da koliko-toliko poveže redove u sredini i uspio je u tome. Da je zdravstveni karton čist sigurno je da bi nam ponudio i više.

Vranešić: 7,5 – Ulaskom unio energiju u ekipu pa postigao izjednačujući pogodak u sudijskoj nadoknadi. Izgleda njemu prija uloga džokera. Sjećamo se Mićića iz Zvezde i njegovog učinka sa klupe.

Vladimir Drinjak

Trener Drinjak: 6,5 – Kao da je u petak uveče shvatio da će se morati boriti za bodove. Crna serija rezultata kao karakondžula mu sjela na leđa, pritisak (medicinski ali i javnosti) pištao je kao pretis lonac. Ko je stajao blizu klupe i pratio njegovo ponašanje tokom meča osjetio je njegov strah. Onoliko slavlje remija na kraju je pomalo degutantno.

Korišćene fotografije: Foto Vaske