Još jedna dobra partija Romanije koja nije rezultovala bodovima. Ostaće paljanskom timu za utjehu da su gradski derbi odigrali ravnopravno sa favorizovanom Slavijom. Evo kako smo vidjeli nastup igrača Vučice:

Lučić: 6 – Branio je Mačak sasvim dobro sve do Bjeloševog slobodnjaka, uvjereni smo da je mogao bolje intervenisati. Ovako, odbitak je odveo meč u sasvim drugom pravcu. Znajući kvalitet i iskustvo kapitena Romanije, zabilježićemo ovo kao trenutak slabosti.

Đerić: 6 – Igra glavom je njegova zona komfora, juče je i noga bila solidna. Držao je linije odbrane, čistio nezgodne situacije. Ona u finišu meča i izbacivanje sa gol linije stavlja pečat na njegov nastup.

Ivković: 6,5 – Korpulentni defanzivac trpio je nasrtaje igrača Slavije, iz većine duela izlazio kao pobjednik. Vidi se da ima fudbalsko iskustvo koje mu pomaže pri pozicioniranju. Zna i da nekažnjeno isprovocira publiku. Onako kažemo.

Cicović: 6 – Navikli smo od njega da pruža bolje partije. Juče nije bio na maksimumu, mada nije ni razočarao. I dalje tvrdimo da je zahvalan bek dostojan ranga koji trenutno igra.

Koroman: 6 – Otkrovenje tima sa Pala. Prinudno je prekomandovan na bekovsku poziciju i brzo se prebacio u mod „kraj linije”. Odradio je defanzivu sasvim korektno, nedostajalo je više prodora naprijed i centaršuteva u šesnaesterac.

Koroman se dobro snašao

Babić: 6 – Dobro poznaje donedavne saigrače i solidno je kvario njihovu igru na sredini. Možda smo očekivali više „bezobrazluka” i učestvovanje u kreaciji akcija. Treba uzeti u obzir i da je igrao kao osigurač iza Radosavljevića.

Radosavljević: 7 – Dobio je slobodu na terenu i dobro je koristio. Imao je najviše dodira sa loptom, iznosio je i dijelio na bokove. Pokazao je „tvrdoglavost” kada je tridesetak metara izdržao nekoliko igrača Slavije na leđima i probao šut. Dečko posjeduje kvalitet.

Dačević: 5,5 – Iako ima mnogo prvoligaških utakmica u nogama, juče je podbacio. Promašio cijeli fudbal u uzglednoj poziciji, nije mu polazila za nogom ni pas igra. I sam je bio svjestan nemoći, s toga vidna nervoza.

Milošević: 7 – Uputio je najviše udaraca prema golu iako je u pojedinim situacijama bio i sebičan. „Smarao” je odbranu, posebno Popovića, i bio realna opasnost. Djeluje da je u prevelikoj želji izgorio, ali zbog iste nagrađen dobrom ocjenom.

Torbica: 5,5 – Dok je ranije igrao po lijevoj strani bilo je tu elemenata u kojima se dobro snalazio, desno ispod prosjeka. Nije bilo upotrebljivih lopti niti ustremljavanja ka golu. Prošao je školu Vojvodine, onu švrakindolsku protiv Beširevića ne.

Simanić: 6 – Preznojio je Gojkovića u duelima i tjerao Regoju da viče na mladog štopera. Iako se konstantno nudio pa čak i primao lopte, čini se da je bio odsječen i bez podrške saigrača. U takvoj igri sav njegov trud je tako ostao u sjenci.

Romanija ravnopravan rival u derbiju

Izmjene:

Blagojević: 6,5 – Da je duže igrao bila bi i veća ocjena. „Skidaću se ako bude potrebe” reče Marona, izgleda treba češće. Pokazao i da sa požutjelim rodnim listom i dalje ima manire rasnog napadača. Šteta što nije ušao u rašlje onaj šut u finišu. Zaslužio je.

Trener Gutović: 6,5 – Breme sa kojim je došao u Čiču nije bilo lako. Klub bez osvojenog boda, dva meča pod njegovom palicom bez postignutog gola, dolazak na noge bivšem timu. Na sve to još i glasni Ćevap iza klupe. Gutieres je to izdržao i dobro posložio ekipu. Nazire se sistem, vidjećemo da li će se isplatiti.