Nastavljen je niz pozitivnih rezultata Romanije i već peti meč tim Milana Gutovića ne zna za poraz. Ostvarili su u ovom periodu dvije pobjede i tri uzastopna remija . U gradskom derbiju protiv Slavije bili su ravnopravan protivnik, čak i bolji rival u pojedinim trenucima, pogotovo u drugom poluvremenu. Donosimo vam ocjene igrača Vučice:

Milošević: 7 – Obavio posao kako treba. Pratio igru i u ključnim momentima intervenisao na pravi način, što je najvažnije sačuvao je svoju mrežu kod sjajnih prilika Arbinje i Križevca.

Kosorić: 6,5 – Igrač sa njegovom karijerom ne bi smio sebi dopustiti da ga olako iznerviraju. Nasjeo je na provokaciju Beširevića i ostavilo je to traga na njemu. Očekivali smo više.

Pekić: 6,5 – Imao je problema na štoperskoj poziciji, poslao par rizičnih lopti. Može se vaditi na mladost i neiskustvo ali mora biti pribraniji.

Rizvanović: 8 – Ubjedljivo najbolji akter derbija. Pretrčao je najviše kilometara uz konstantna ponavljanja kraj linije. Energijom je pokretao saigrače i pokazao je kako je možda i najbolje pojačanje Romanije.

Cicović: 7 – Pouzdan igrač na koga se uvijek može osloniti. Imao je problema sa Dabićem u prvom poluvremenu ali se stabilizovao. Jedan njegov karakterističan prodor umalo da napravi rusvaj u zadnjoj liniji Slavije.

Kosorić tankih živaca

Babić: 7,5 – Ušao je u svoj optimalni ritam i zagospodario srednom terena. Dobio je mnogo duela, krao lopte i gurao naprijed. Borbenost koju posjeduje nadahnjuje ostatak ekipe.

Radosavljević: 6 – Projektovan je za kreiranje igre a juče je bio prosječan, možda i ispod toga. Bez ideje i pravog pasa, rezervisan. Mora to bolje za poziciju koja mu je povjerena.

Ojeda: 7 – Utisak je da pored jezičke barijere Argentinac ima i probleme u komunikaciji sa saigračima fudbaske prirode. Njegove (dobre) ideje nisu ispraćene na valjan način.

Wirekoh: 5,5 – Najslabija karika Romanije. Bez konkretnog učinka, nije pratio igru i stajao daleko od lopte. Jedino što je uspio jeste da pošalje Dabića na CT u Kasindo.

Hodžić: 7,5 – Stvarao je dosta problema kraj linije koristeći svoju brzinu. Za kompletan utisak nedostajao je dobar centaršut i asistencija. Imao dobar šut u finišu meča.

Simanić: 7 – Situaciju jedan na jedan koju je imao morao je pretvoriti u gol. Takva prilika na derbiju je rijetka i često odluči utakmicu. Nešto aktivniji u drugom poluvremenu sli i odsječen od ostatka tima.

Izmjene:

Vuković: 7 – Svojim ulaskom je oživio lijevu stranu napada Romanije. Pokušavao je centaršutevima pronaći nekog u petercu, imao par dbrih driblinga. Izblokiran mu je šut na samom kraju utakmice, sekunde su ga dijelile od junaka.

Radović: premalo vremena za ocjenu

Trener Gutović: 6,5 – Nije mijenjao sastav koji je osvojio bod protiv Rudara ali je na derbiju morao mijenjati ranije. Ostaje nedoumica zašto nije uveo Macea u finišu kada je Simanić istroši snagu.