ptr

Slavija je drugu uzastopnu utakmicu završila bez primljenog gola i osvojila je bod na vrućem gostovanju, ali je nastavila i neslavan učinak na strani: ovo je deseta gostujuća utakmica ove sezone na gostovanjima u kojoj Sokolovi nisu zatresli mrežu. A bilo je šansi da to učine. Ovako smo ocijenili nastupe fudbalera Slavije na gostovanju kod Romanije:

Sirćo: 7,5 – Da je podesio nogu kod ispucavanja ocjena bi bila i veća. Pravovremeno skratio ugao kod zicera Simanića, a u finišu meča bukvalno spasio Slaviju intervencijama.

Gojković: 6,5 – Imao je par loših pasova u prvom poluvremenu i jedan džudo zahvat, uspio se dovesti u red u nastavku. Bio je previše nervozan, isuviše je mlad za vrisku na saigrače. „Kažnjavamo” ga za pola boda zbog toga.

Tomić: 7 – Korektno odradio posao, koristio snagu u duelima, čistio na vrijeme. Nije se pretjerano isticao, ni pozitivno ni negativno. Bolje za njega.

Medić: 7 – Imao je mnogo posla na svojoj strani ali je nekako uspio odraditi kako treba. Nedostajali su i poneki izleti naprijed.

Beširević– 5,5 – Veoma loše izdanje. Ostaće upamćen da je oštrim startom počistio saigrača Arbinju. Kao da nije došao na utakmicu.

Beširević pokosio Arbinju

Erić: 6,5 – Preskromno od njega za naš ukus. Često smo ga hvalili, red je i za malo kritike. Možda nije bio njegov dan, ali morao je pružiti mnogo više.

Karić: 7,5 – Pokazao je najviše u svom timu. Često bio na lopti, pokušavao kreirati igru i upošljavati saigrače. Konačno nam je priuštio malo iz svog premijerligaškog repertoara.

Bjeloš: 6,5 – U prošlom kolu donio prevagu, juče bio daleko od toga. Nije nam ponudio mnogo toga, jedino što je uspio je nokautirati Radosvaljevića kod izvođenja slobodnjaka.

Dabić 7 – Mamio je uzdahe kada krene sa loptom na protivničku polovinu. Falila je završnica u njegovim prodorima. Možda bi je i bilo da nije bilo sudara glavama sa Wirekohom zbog kojeg je ostao u svlačionici na poluvremenu.

Arbinja: 7 – Nije baš specifično da ga gledamo po lijevom boku ali se solidno snašao. Imao je kapitalnu prliku da možda i riješi meč ali ga je stigla kletva „Slavijinih gostovanja” i promašio je iz dva pokušaja.

Križevac: 6,5 – Odsječen u vrhu napada, jeste se trudio ali imao malo učinka. I kada je napokon dobio upoteebljivu loptu nije iskoristio šansu da postigne pogodak.

Premalo od Bjeloša

Izmjene:

Alešević: 7 – Ušao je umjesto Dabića ali je većinu vremena odrađivao defanzivne zadtake. U finišu izblokirao šut Vukovića, vjerovatno i sačvao bod Slaviji.

Govedarica: 7,5 – Igrao je tek nekih petnaestak minuta ali u potpunosti oživio Slavijinu ofanzivu. Jednostavno „zna znanje” i za kratko vrijeme uspio zaraditi dobru ocjenu.

Avdalović i Popović – premalo vremena za ocjenu

Trener Regoje: 7 – Nije mnogo eksperimentisao niti rizikovao. Drma mu se pozicija pa je ziceraški odigrao „samo da ga ne primim” i uspio je u tome.